Rolan Garos
Profimedia
Anđelik Kerber

Profimedia.rs

Anđelik Kerber, Foto: Profimedia.rs

Već prvog dana takmičenja na Rolan Garosu, desilo se ogromno iznenađenje. Ruskinja Anastasija Potapova je eliminisala petu nositeljku Anđelik Kerber sa 6:4, 6:2.

Potapova ima 18 godina i prvi put u karijeri je pobedila igračicu iz Top 10 sa WTA, te tek drugi put slavila na nekom Grend slem turniru.

Ona je 81. igračica na WTA listi, a uspela je da eliminiše višestruku Gren slam šampionku, koja je kao peti nosilac došla na turnir!

PROČITAJTE JOŠ:

Alehandro Galvez

youtube/LaLiga

Ruskinja je bolje otvorila meč i već posle drugog gema stekla brejk prednosti, ali je Nemica uzvratila ribrejkom u sledećem gemu. Kerber je još dva puta izgubila svoj servis, dok se Potapovoj to desilo samo jednom, što se ispostavilo odlučujućim za 6:4 u prvom setu. 

U drugom je Potapova napravila dva brejka i odmah preuzela kontrolu, te je stigla do nedostižnih 4:0 sa kojima je lagano privela meč kraju!

Kerberova je u karijeri osvojila Gren Slemove u Australiji, na US openu i Vimbldonu, ali na Rolan Garosu nikad nije stigla dalje od četvrtfinala (2012. i 2018. godine). U narednoj rundi, Potapova čeka pobednicu duela između Jafan Vang i Markete Vondrušove.