Jakupović i Šarapova
printscreen/twitter
Dalila Jakupovič

(AP Photo/Lynne Sladky)

Dalila Jakupovič, Foto: (AP Photo/Lynne Sladky)

Australiju potresaju požari zbog čega kvalitet vazduha nije na optimalnom nivou, što najbolje svedoče scene sa kvalifikacionog turnira za prvi Grend slem u sezoni! 

U poslednjih par dana kvalitet vazduha je drastično opao što je veoma loša vest jer za manje od nedelju dana počinje Australijan open na kom Đoković brani titulu!

Koliko je vazduh loš najbolji prikaz za to je ova fotografija!

Slovenačka teniserka Dalila Jakupović bila je na pragu pobede protiv Švajcarkinje Vogel pošto je vodila 6:4, 5:6 i imala je priliku da drugi set odvede u taj-brejk pošto joj je samo jedan poen falio za to!

Kad je trebala da servira dobila je napad kašlja zbog kojeg nije mogla da diše, sudija joj je prišap, protivnica joj je donela peškire da bi je na kraju odveli sa terena!

Zaista jeziva scena!

I egzibicioni meč između Marije Šarapove i Laure Sigmond je morao da bude zaustavljen zbog silnog dima koji je nastao zbog požara! 

Ostaje da se vidi šta će organizatori Australijan opena odlučiti, pošto su nehumani uslovi za igru. Sam Novak Đoković se oglasio tokom ATP Kupa povodom odlaganja:

„Mislim da će organizatori učiniti sve kako do odlaganja ne bi došlo, ali ako se situacija svede na uslove koji mogu uticati na zdravlje igrača, mislim da će definitivno razmotriti mogućnost pomeranja turnira! Odluka o odlaganju bi bila teška za organizatore, trebalo bi da se poštuje raspored, Australijan Open uvek počinje u određeno vreme. Uključeno je mnogo stvari, ali briga o zdravlju igrača je najvažnija!", rekao je tada Đoković!