Federer, Đoković
Youtube printscreen
Rodžer Federer, Foto: Tanjug

Rodžer Federer se još jednom osvrnuo na šanse Novaka Đokovića da ove sezone drugi put u karijeri postane vlasnik sva četiri Grend slem pehara zaredom.

Federera i Đokovića do kraja meseca očekuje borba na Mastersu u Majamiju, a Švajcarac je u izjavio za "Sport 360" poručio da je danas lakše ostvariti taj cilj.

PROČITAJTE JOŠ:

Rodžer je slično pričao i prošlog meseca u Dubaiju, kada je osvojio 100. ATP titulu u karijeri. Smatra da su uslovi za igru takvi da je danas lakše doći do sva četiri Grend slema.

"Nije tajna da je u današnje vreme daleko lakše učiniti to nego što je pre bio slučaj. I tu se ne radi samo o Novaku, to pomaže i Rafi, meni, ili bilo kojem drugom igraču. Jednostavno, danas su podloge znatno ujednačenije. Pre ste imali izuzetno brze travnate podloge i veoma sporu šljaku, razlika je bila neverovatno velika, pa je bilo jako teško učiniti ono što je Borg uradio, kada je nanizao Rolan Garos i Vimbldon. Igra je bila drugačija. Morao si da igraš servis-volej na travi, danas to nije neophodno da bi osvojio Vimbldon", izjavio je Federer.

On naravno nije želeo da umanji uspeh Novaka Đokovića, postignut 2015. i 2016.

"I ja sam tako osvojio tri turnira i igrao finale u četvrtom, i Rafa je bio blizu da uspe u tome. Novak je to uspeo jednom, možda će sad ponovo uraditi isto. Sve to pokazuje da je sad moguće uspeti u tim stvarima. Uprkos svemu, to što je Novak uradio neverovatan je uspeh", zaključio je Federer.

Švajcarac je u prvom kolu slobodan, u drugom se sastaje sa boljim iz meča između Mata Ebdena i tenisera iz kvalifikacija.