Danil Medved
Twitter/ ENERGY88.8FM
Danil Medved, Foto: Twitter/ ENERGY88.8FM

Rus, koji se smatra jednim od favorita iz senke za osvajanje naslova u singlu, prošetao se u trećem kolu pobedom od 7-5, 6-1, 6-3 nad Špancem Pedrom Martinezom.

Međutim, njegov meč u "Margaret Kort" Areni zasenio je petominutni medicinski prekid koji mu je bio potreban na kraju drugog seta. Susret je morao da se odloži pošto je trener došao na teren da mu pomogne s krvarenjem iz nosa dok je vodio 5-0 i završavao set. Beli peškir ibo je pun fleka od krvi, dok nije lekar uspešno iskoristio pamučni čep za zaustavljenje krvarenja.

 

 

Medvedev je posle trijumfa rekao:

"Krvario sam iz nosa, što mi se ponekad događa Ne desi se obično tokom meča, pa sam morao da prestanem. Obično to traje tri ili četiri minuta. Nazvao sam fizioterapeuta kako bi mi pomogao da zaustavim. Ali to nije ništa. Dešava se možda dva puta godišnje ili možda jednom. Sećam se da se to zapravo dogodilo prošle godine na Australijan Openu u prvom kolu. Mislim da je to bio jedini put prošle godine. To nije stvar vezana za napetost. Da jeste, krvario bih svaki meč koji igram!", objasino je Rus.

Dvadesetšestogodišnjak je deo nove generacije svetskog tenisa koja ima za cilj da okonča dominaciju Rodžera Federera, Rafe Nadala i Novaka Đokovića.