Rolan Garos 2020.
AP/Alessandra Tarantino
Rolan Garos 2020.

AP/Alessandra Tarantino

Rolan Garos 2020., Foto: AP/Alessandra Tarantino

Velika se bura digla prošlog marta kada je Francuska teniska federacija najavila da će se grend slem u Parizu, umesto u standardnom terminu, igrati krajem septembra.

Organizatori se nisu konsultovali sa ostalim krovnim organizacijama, ali ni sa igračima. Na sve su se odlučili zbog pandemije korona virusa.

Direktor Rolan Garosa Gi Forže najavljuje nešto sličnu za narednu godinu, ukoliko se zdravstvene prilike ne poprave, pa je pitanje kako će sad reagovati teniski svet.

Ko će biti najbolji teniser u istoriji?

 

- Hajde da kažemo da ukoliko se sutra, što naravno znači sledeće godine, suočimo sa istim problemima, verovatno bismo pokušali da izvedemo isti poduhvat - rekao je Forže pred masters u Parizu. - ATP i VTA će verovatno biti prvi sa kojima ćemo razgovarati i tražiti podršku. Znam da smo bili na udaru kritika kada smo pomerili datume za odigravanje Rolan Garosa. Uradili smo to veoma brzo i uznemirili neke ljude. Određeni igrači su bili veoma iznenađeni, učinili smo to na svoju ruku. Pozitivna stvar je što su nam ti isti ljudi, a posebno igrači, rekli da smo ispravno postupili. Tako da je funkcionisalo

Ovogodišnji Vimbldon prvi put je otkazan od Drugog svetskog rata.

Ipak, ostala dva grend slema, Ju-Es open i Rolan Garos, su održani. U Njujorku je slavio Dominik Tim, a u Parizu 13. put Rafael Nadal.

PROČITAJTE JOŠ: