Rodžer Federer plače
Twitter, screenshot
Rodžer Federer

AP/Lynne Sladky

Rodžer Federer, Foto: AP/Lynne Sladky

Rodžer Federer je od ove nedelje vlasnik još jednog rekorda u svetu tenisa.

Švajcarac, koji je osvojio najveći broj Grend slem titula (20), ne zaustavlja se ni u 38. godini života. Naprotiv, nedavno je osvojio trofeje u Dubaiju i Majamiju i veoma je motivisan za nove pobede.

Teniser iz Bazela je osim što je igrao 30 puta u finalu Grend slem turnira, bio najduže i broj jedan, čak 310 nedelja, a ima i najviše vimbldonskih titula, osam.

Od ponedeljka, Rodžer je impresivnim nizu teniskih rekorda, dodao još jedan, a da ove nedelje nije odigrao nijedan poen.

On je sada i zvanično teniser koji je najviše nedelja proveo među sto najboljih na ATP listi, čak 1.020 nedelja.

Rodžer Federer

AP/Lynne Sladky

Rodžer Federer, Foto: AP/Lynne Sladky

Tako je iza sebe ostavio bivšeg trenera Novaka Đokovića, Andrea Agasija, koji je ukupno 1.019 nedelja bio u elitnih sto na svetu.

Zanimljivo je da je od tih 1.020 nedelja, Federer vezao 1.018 uzastopno u Top 100. Barijeru od stotinu najboljih probio je 1999, tačnije u septembru te godine.

Potom je jednu nedelju proveo na 104. mestu, ali se odmah potom vratio i sve do danas je u toj grupi.

GLADNOJ DEVOJČICI KRENULE SUZE, NISU MOGLE DA STANU Ono što je italijanski reprezentativac uradio vratilo je veru u ljude! Kakav čovek...

Među 20 najboljih probio se u januaru 2001. sa svega 19 godina, u maju 2002. je bio među deset najboljih zahvaljujući tituli u Hamburgu, ali 2003. kada je osvojio prvi Vimbldon još nije bio broj jedan.

To se dogodilo posle pobede u finalu Australijan Opena 2004. kada je pobedio Marata Safina u tri seta.