Federer, Đoković
EPA/Francis Malasig
Federer, Đoković

EPA/Francis Malasig

Federer, Đoković, Foto: EPA/Francis Malasig

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je posle osvajanja rekordne titule na Australijan openu dobio udarac kome se malo nadao. I to, ni manje, ni više, od Roda Lejvera, legende "belog sporta" po kome ime nosi arena na kojoj je Nole osam puta osvajao Grend slem u Melburnu.

Posle Novakovog osvajanja Melburna, najpre je poznati američki novinar počeo da tvrdi da "Đoković rekorde nabija pobeđujući starce - Nadala i Federera", a sada je udar došao sa malo očekivane strane.

Govoreći o tome ko je najbolji igrač današnjice, 81-godišnji Lejver je istakao da je to, bez ikakve sumnje, Federer i to "šta god da Rafael Nadal ili Novak Đoković možda ostvare u nastavku svojih karijera".

Rod Lejver

EPA/ Lukas Coch

Rod Lejver, Foto: EPA/ Lukas Coch

Ipak, legendarni australijski as smatra da je Rodžer Federer bez premca.

Najpre je, međutim, govorio da je nemoguće "tek tako" govoriti ko je najbolji svih vremena:

"Moderna tehnologija kojom se sada izrađuju reketi čini ovaj sport lakšim. Da su Federer, Nadal ili Đoković igrali igrali sa drvenim reketima, ne bi mogli da izvedu neke od udaraca koje sada izvode", rekao je Lejver za "Herald" i "Tajms".

Zatim se osvrnuo na izbor za najboljeg igrača sadašnjice:

"Sve što možete da kažete za nekoga je da je najbolji u eri u kojoj igra. A ja bih tu stavio Rodžera Federera", rekao je Lejver.

Komentari (3)

Luka

09.02.2020 11:31

Brojke ce odrediti tko je najbolji i najuspesniji,a ne licne ocene i lupetanja ponedinaca koja ovisi o raspolozenju i simpatijama.

Luka

09.02.2020 11:36

Gosp.Lejver ,pa vi vredjate Federera i Nadala.Oholost je prisutna i u vasem lupetanju.

Nes

09.02.2020 13:04

Ovaj je izlapeo , izgleda kao mumija.