Robin Soderling
Tanjug / AP
Robin Soderling

Tanjug / AP

Robin Soderling, Foto: Tanjug / AP

Ipak, on je posle toga ostvario veću pobedu, jer je bio jači od ozbiljnog stadijuma depresije sa kojim se borio.

Najpre, karijeru je zbog mononukleoze završio 2015. godine, ali je to možda bio paravan za ono što se stvarno događalo.

I dalje nije stopostotno razjašnjeno, Soderling kroz kiseo osmeh potvrđuje tu priču, ali selektor Dejvis kup selekcije Švedske je istakao da je u pitanju bila mentalna borba.

Robin Soderling

Tanjug / AP

Robin Soderling, Foto: Tanjug / AP

- Imao sam stalnu anksioznost, izjedalo me je iznutra. Sedeo sam u stanu i najmanji šum mi je stvarao paniku. Kada je pismo jednom palo kroz vrata, toliko sam se uspaničio da sam završio na podu. Od zvona telefona drhtao sam od straha... - rekao je Soderling.

Problemi su nastali kada je došao do "pika" karijere, nakon dva uzastopna finala "Garosa", dok je stanje počelo da se pogoršava tik pred US open 2011. godine.

- Uspaničio sam se i počeo sam da plačem. Plakao sam i plakao, svaki put bih se uspaničio kada je trebalo da idem na teren. Prvi put sam tada shvatio da ne mogu. Čak i da su mi pištolj prislonili na glavu, ne bih mogao da izađem u tom trenutku - rekao je Soderling i dodao:

- Došao sam do toga da sam guglao da vidim kako da počinim samoubistvo. Iako u dubini duše nisam želeo da umrem, sve je bilo bolje od tog života u paklu.

Srećom, sve se završilo dobro, Soderling se vratio i izlečio, ali ne na teren, već u svakodnevne tokove života. Na kraju može da se pohvali sa 10 trofeja uz dva finala grend slema.

Nimalo loš skor za temperamentnog Šveđanina.

PROČITAJTE JOŠ: