Miloš Raonić
EPA-EFE/FRANCIS MALASIG
Novak Đoković  i Miloš Raonić

EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Novak Đoković i Miloš Raonić, Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Srpski teniser razbesneo je kanadskog tenisera u 3. setu četvrtfinala Australijan Opena, kada je tražio lekarski tajm-aut zbog problema sa kontaktnim sočivima.

Novak je bio primoran da zatraži pomoć, zbog čega je i Marjan Vajda napustio svoje mesto u boksu kako bi dodao dečaku koji skuplja loptice nova sočiva!

Tada se Raonić iznervirao, počeo je da protestuje, smatrajući da Novak mora da sačeka do kraja seta. Pitao se i Džon Mekinro da li je ovo dozvoljeno.

"Da li sme ovo da uradi? Zar ne može da sačeka kraj seta? Ovo je sr***e, ali OK"- ljutito je govorio sudiji Raonić!

Zvanična pravila govore da je Đoković imao pravo da ovo učini i da nije morao da čeka kraj trećeg seta.

"Ako igrač nosi kontaktna sočiva ili naočari tokom meča, ona se smatraju neophodnom opremom za meč, pa igrač ima pravo na korekcije u razumnom vremenskom roku"- navodi se u pravilima.

Raonić je sledeći gem osvojio bez izgubljenog poena, ali Novak je na kraju slavio u taj-brejku trećeg seta. Raonić nije imao nikakvo pravo da se tako ophodi prema srpskom igraču.

 

Ipak, Novak mu se na kraju izvinio, pokazao je svoju veličinu u još jednoj pobedi.

"Želim da se izvinim Milošu opet, ovo definitivno nije nešto što se viđa često, da igrač ovako izađe sa terena. Nije to bila namera, niti taktika, to je prosto bilo nešto što sam morao da uradim. U tih nekoliko gemova stvarno nisam mogao mnogo toga da vidim".

Komentari (4)

Bane

28.01.2020 15:26

Crnogorac je uvek crnogorac, bez obzira kome potura d..e.

Sintelan ljepak

29.01.2020 13:10

@Bane - Raonic je dobio snagu da ga pobedi bez sociva zato se i ljutio! Mada bi sigurno vise voleo da se uvede hendikep i da Nole igra sa povezom preko ociju!

na kolena pred Srbe

29.01.2020 00:45

crnogorsko govno treba da je počastvovan što ima priliku da igra sa svetskim šampionom a ne da se kurči ovako. dok je bio nepoznat lizao se uz Novaka hvalio ga i dizao u nebesa a gle sad.pravi crnogorac.

Teča

29.01.2020 02:47

Šta očekivati od montenigerčine u Kanadskom kostimu. Moze da igra i pod Saturnovom zastavom, smrad ostaje smrad