Novak Đoković, Rolan Garos
Tanjug/AP, Pavel Golovkin
Novak Đoković, Rolan Garos

Tanjug/AP, Pavel Golovkin

Novak Đoković, Rolan Garos, Foto: Tanjug/AP, Pavel Golovkin

Novak Đoković je uz Rafaela Nadala glavna tema Rolan Garosa, a sve oči su uprte u njih dvojicu pošto su obojica u mogućnosti da ispišu stranice "belog sporta".

Zbog toga se i očekuje veliko finale između Đokovića i Nadala, jer Nole juri svoj drugi "Đoker slem" koji je kompletirao na ovom turniru 2016. godine, dok Nadal juri svoj 12. trofej na svom najomiljenijem turniru! 

Iako svi priželjkuju to finale, veliki put je pred obojicom. Sadašnji i bivši francuski teniseri su uvereni da Novak ima velike šanse da ponovi uspeh iz 2016. godine:

"Videla sam koliko je bio koncentrisan na sve još pre početka turnira. Rekao je i da mu se dopada novi stadion, rekla bih da su i uslovi za igru takvi kao da su krojeni za njega", izjavila je bivša šampionka Vimbldona Marion Bartoli.

PROČITAJTE JOŠ:

rafa nadal

twitter/TennisChannel

Đokovićev potencijalni protivnik u trećem kolu je Žil Simon, a on je uzbuđen zbog prilike da se sastane sa svetskim brojem jedan:

"Bilo bi lepo proći tako daleko i igrati verovatno sa Novakom, ali ja moram da mislim na mnogo toga. Da li se osećam dobro? Boli li me koleno, leđa? Da li je loptica ušla u teren? Svakom meču moram oprezno da pristupim, pa i narednom", kaže teniser iz Nice.

Gael Monfis, koji je mnogo puta igrao sa Novakom, i gubio, smatra da šampiona ne treba tražiti van dvojca Đoković - Nadal.

"Neki Novaka možda vide tek kao drugog favorita, jer je po svemu Rafa prvi favorit ovde, ali ako uopšte ima drugog favorita, onda to mora biti Novak. Gledao sam ga u Rimu, možda se mučio fizički u tom finalu, ali je opet igrao tri seta. Imao je i Rafa svoje momente kada je "nestajao" u meču. Da nije bilo onog brejka na startu trećeg seta, pitam se koji bi bio rezultat? Mislim da je Đoković u dobroj formi, da igra dobro. On voli da je u ovoj poziciji, da se o njemu ne priča tako mnogo. Morate biti oprezni sa njim, Rafa je takođe svestan toga", zaključio je Monfis.