Meč kad je Đoković ukrotio "bika sa Maljorke", sto nijansi isfrustiranog Nadala! (VIDEO)
alo.rs
Rafael Nadal
Rafael Nadal, Foto: youtube/printscreen

Prvi Grend slem u 2019. godini nam je doneo možda i najjednostraniji duel između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Španac se oporavio od povrede, bio je 100% fit, na Australijan openu je krenuo nestvarno, kao da je to bio onaj Nadal iz mlađih dana koji je izgledao kao zver na terenu.

Dominantno je stigao do finala, u prva tri meča je pobedio domaće tenisere, u četvrtoj rundi je razbio Berdiha, Tiafo je bio lak zalogaj u četvrtfinalu, a Stefanos Cicipas mu nije pružio nikakav otpor.

Tada je Nadal bez izubljenog seta stigao do finala Australijan opena, a izgubio je manje gemova i od Đokovića koji je u meču sa Nišikorijem slavio zbog povrede Japanca!

Nadal Australijan open 2019.

atp tour

Nadal Australijan open 2019., Foto: atp tour

Novak Đoković se mučio više u odnosu na Nadala, razlog u tome može biti i jači protivnici!

Đoković Australijan open 2019

atp tour

Đoković Australijan open 2019, Foto: atp tour

A u finalu koje je održano 27.01.2019 sasvim neočekivana priča. Jeste Novak Đoković bio favorit za osvajanje Australijan opena, ali se tad stvorio pritisak usmeren ka Srbinu da je Nadal nezaustavljiv, te da će da napadne Đokovićevo prvo mesto.

Usledio je najveći poraz Rafaela Nadal od Novaka Đokovića na mečevima Grend slema! Novak ga je razbio sa 6:3, 6:2, 6:3, a tokom meča je Španac pokazao niz frustracija prema Novaku. O tome najbolje govori ova slika pri kraju dvoboja!

Rafael Nadal

youtube/printscreen

Rafael Nadal, Foto: youtube/printscreen

Nadal nije bio na svom nivou, dosta je i grešio, a najviše zasluga za to idu Novaku i njegovom timu (Greg O'Šonesi - statističar) koji su analizirali igru Španca, te sve njegove prednosti neutralisali!

Ostalo je sve poznato, Đoković je stigao do sedmog trofeja u Australiji čime je pretekao Federea i Rod Lejvera, upravo se po njemu zove centralni teren, koji su ovaj turnir osvajali šest puta!

Ove godine Novak je odbranio titulu (8 trofej na AO) i dodatno se udaljio od Švajcarca!