Đoković i Nadal
AP/Gregorio Borgia
Đoković i Nadal

AP/Gregorio Borgia

Đoković i Nadal, Foto: AP/Gregorio Borgia

Ukoliko ne verujete da je Rafael nadal najbolji igrač koji je igrao na šljaci, 12 trofeja na Rolan Garosu bi trebalo da Vas razuveri, ako vam ni to nije dovoljan razlog da poverujete u nadmoć Nadala na Otvorenom prvenstvu Francuske, možda bi trebalo da pogledate njegov skor na takmičenju!

U 95 mečeva, Nadal je izgubio samo dva puta. Prvi koji je pobedio Španca na "njegovom" terernu je bio, verovali ili ne Robin Soderling.

Šveđanin ga je pobedio u četvrtoj rundi 2009. godine. 

Sjajni francuski teniser, Žo-Vilfred Conga je otkrio pravi razlog zašto je Nadal izgledao loše na tom meču, razlog zbog kojeg je izgubio:

"Rafa nikad neće pričati o ovome, ali kad je izgubio od Soderlinga na Rolan Garosu 2009. godine, svi smo znali da je bio bolestan. Bolelo ga je grlo, nije se uopšte osećao dobro. To je istina!" - rekao je Conga.

Treba istaći da su se u tom periodu i Rafini roditelji razveli, te da je Španac definitivno bio pogođen tom promenom.

Francuz je svojim rečio potvrdio da je Novak Đoković jedinstven u svetu tenisa.

Drugi poraz Rafaela Nadala na Rolan Garosu je delo Novaka Đokovića 2015. godine! Srbin ga je razbio na njegovom najomiljenijem turniru sa 3:0 u setovima! Ipak, Novak je zaustavljen u finalu od Švajcarca, Stanislasa Vavrinke posle velike borbe! Srpski teniser se naredne godine vratio u finale Otvorenog prvenstva Francuske i osvojio je titulu pobedom nad Endi Marejem!

Teško ko može da se pohvali da je pobedio "kralja šljake" na njegovom terenu!