Novak Đoković
AP/Kin Cheung
Novak Đoković

AP/Kin Cheung

Novak Đoković, Foto: AP/Kin Cheung

* Novak ima ugovor sa firmom "Seiko" do 2020. godine vredan 4,5 miliona evra

* Karolina Voznjacki poseduje sat u vrednosti od 127.000 evra

* Kompanija „Odemar Pigej“, koja sponzoriše i englesku fudbalsku Premijer ligu, od 2014. godine brine o satovima koje nosi verovatno najbolja teniserka u istoriji - Serena Vilijams

 

Novak Đoković je možda svetski teniser broj jedan, ali ako pogledate samo vrednost sata koji nosi na ruci prilikom podizanja pehara ili zvaničnih pres konferencija, teško da biste to pomislili.

Naime, Novak je ambasador kompanije „Seiko“ i sa tom firmom ima ugovor do 2020. godine vredan 4,5 miliona evra po godini saradnje. Opet, da li Noletovom odlukom ili zbog želje „Seika“, na njegovoj ruci je sat vredan tek 1.700 evra! Njegov sat nosi oznaku „astron GPS solar dual tajm“, napravljen je od nerđajućeg čelika i keramike, uz safirne kristale, ali je daleko od luksuznih napravica koje imaju teniseri i teniserke Novakog ranga.

Federer veruje u švajcarski brend

I Rodžer Federer ima jak adut na svom zglobu. Švajcarac je već dugo ambasador kompanije „Roleks“, iz njegove države. Iako nema preciznih podataka, veruje se da Rodžer od „Roleksa“ dobija više od šest miliona evra na godišnjem nivou, a na ovogodišnjem Vimbldonu nosi model „GMT - master 2“, čija je vrednost 12.500 evra.

Rekorder među teniserima kada je reč o vrednosti ručnog sata je Rafael Nadal. Španski superstar je maneken kompanije „Rišar Mil“, koja je odlučila da trenutnog svetskog broja dva počasti „zverskim“ satom vrednim čak 611.000 evra. Reč je o satu koji je težak samo 20 grama (!) i koji može da izdrži jake udarce. Nadal je sa tom švajcarskom kompanijom ugovor potpisao još 2010. godine. I Aleksandar Zverev može da se pohvali preskupim satom. I on je maneken kuće „Rišar Mil“ od 2016. godine, a trenutno je njegov izbor RM67-02, model koji je na sajmu u Monte Karlu procenjen na 116.900 evra.

Rafael Nadal

Profimedia

Rafael Nadal, Foto: Profimedia

Kada su satovi u pitanju, kod teniserki je neprikoslovena Karolina Voznjacki. Devojka koja odavno nema vrhunske rezultate, ali to nije sprečilo „Roleks“ da joj radi promocije pokloni model „dajtona“, ukrašen dijamantima. Ako želite da imate na ruci isto što i Karolina, potrebno je da izdvojite „tek“ 127.000 evra. Kompanija „Odemar Pigej“, koja sponzoriše i englesku fudbalsku Premijer ligu, od 2014. godine brine o satovima koje nosi verovatno najbolja teniserka u istoriji - Serena Vilijams.

PROČITAJTE JOŠ:

Izbor Amerikanke je „rojal ouk šor“, čija je cena oko 50.000 evra. Ruku na srce, Serena dobija i mnogo vrednije primerke od ovog proizvođača, posebno za svečane prilike na kojima se teniserka šeta crvenim tepisima. Primer su gala večeri tokom kojih je nosila model „dajmond outrejdž“ vredan 1,2 miliona evra.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković đuska i peva uz "200 na sat"