Novak Đoković
EPA, AP
Novak Đoković

EPA, AP

Novak Đoković, Foto: EPA, AP

Pre samo tri meseca, izgledalo je da će Novak pre u penziju nego na teren, a sada se sve preokrenulo.

Đoković je od ponedeljka postao treći igrač sveta koji za drugoplasiranim Rodžerom Federerom kaska samo 455 bodova, dok je prvi Rafael Nadal sa 2.315 više od Đokovića.

Šta veliku trojku čeka do kraja godine i koji scenario je onaj "iz snova" koji nije nimalo nerealan?

Rafa, Rodžer i Novak pred sobom imaju Peking (500 bodova), Šangaj (1.000), Pariz (1.000) i na kraju London (1.500). Tu negde je i turnir u Bazelu na kojem Federer brani 500 bodova.

Rafael Nadal

EPA,AP

Rafael Nadal, Foto: EPA,AP

Glavno pitanje je u kakvom je stanju koleno Rafaela Nadala zbog kojeg se povukao iz polufinala US Opena. Nadal do kraja sezone brani 1.280 bodova - u Pekingu 500, Šangaju 600, Parizu 180.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Federer je već prežaljen budući da brani čak 2.100 bodova a zna se da Švajcarac uvek bira turnire na kojima će nastupiti i ne treba očekivati da igra na svim.

Zbog svega navedenog potpuno je realno da Novak bude možda drugi već posle Pekinga, a prvi nakon Šangaja. Peking se igra od 1. do 7. oktobra, dok je Masters u Šangaju na programu nedelju dana kasnije. Potom sledi Pariz od 27. oktobra do 4. novembra, a na kraju London od 11. do 18. novembra.

Na kraju, reč-dve i o Gren slem titulama. Novak ih je do sada sakupio 14, tri manje od Nadala, a šest manje od Federera.

Teniski stručnjaci tvrde da ako Đokovića zaobiđu povrede i nastavi da igra ovim ritmom, za najviše tri godine mogao bi da stigne Švajcarca, čak i da on u međuvremenu osvoji još neki Gren slem.