Bogdan Obradović
Alo!/Dejan Briza
Bogdan Obradović

Alo!/Dejan Briza

Bogdan Obradović, Foto: Alo!/Dejan Briza

Uprkos tvrdoglavosti Međunarodnog olimpijskog komiteta po pitanju odlaganja OI 2020. („Odluku ćemo doneti u naredne četiri nedelje“, zaključak je nedeljnog zasedanja), gotovo je izvesno da Igara neće biti ove godine. Kanada i Australija su objavile da ne žele da šalju sportiste u Tokio, a ubrzo se i Poljska pridružila zahtevu MOK-u da odloži OI za 2021.

Mišljenje da je rat protiv nevidljivog protivnika u ovom trenutku prioritet za čovečanstvo stiže i od Bogdana Obradovića, potpredsednika Olimpijskog komiteta Srbije, koji za „Alo!“ ističe da je u toku svetski rat!

NEĆE OI U 2020.

Kanada

Australija

Poljska

 

- Predsednik OKS-a Božidar Maljković je u stalnom kontaktu sa čelnicima MOK-a, ima mnogo informacija, ali se zasad nećemo zvanično oglašavati. Moje mišljenje je da nam je ovaj virus objavio treći svetski rat! Voz je definitivno iskočio iz šina i eventualno odlaganje Olimpijskih igara nije toliko strašno naspram zdravlja čitavog čovečanstva. Ukrštanje svih nas tokom u Tokiju bi sigurno dovelo do problema - kaže Obradović.

Po nekim navodima, Igre u Tokiju bi mogle da se održe krajem ove godine, odnosno na leto 2021. ili 2022.

- Moramo da shvatimo da je kalendar popunjen. Ako pomerite OI, onda to povlači i odlaganje mitinga u atletici, plivanju i brojnim drugim takmičenjima. Teško je govoriti o receptima jer nismo pretpostavljali da će nas zadesiti ovako nešto - dodao je Bogdan Obradović za „Alo!“.

OKS će na vreme doneti odluku

Olimpijski komitet Srbije, kaže njegov zvaničnik, prati instrukcije Vlade. - OKS će uskoro imate sve informacije i na vreme će doneti odluku. U zemlji je trenutno na snazi policijski čas, što znači da nam je ograničeno kretanje, treniranje, rad... Kada budemo bili u mogućnosti, sešćemo i razgovarati. Čitava planeta je na ispitu, ovo je globalni problem koji će promeniti tok civilizacije i doneti veliku reorganizaciju čovečanstva. Sport kao vrstu zabave treba ostaviti sa strane, a vremenom će se sve vratiti na staro - poručuje Obradović.