Novak Đoković
EPA CHEMA MOYA
Novak Đoković

EPA CHEMA MOYA

Novak Đoković , Foto: EPA CHEMA MOYA

U intervjuu za sajt Međunarodne teniske federacije Đoković je istakao da sanja medalju u Tokiju.

"Uvek sam uživao igranju na Olimpijskim igrama i predstavljanju svoje zemlje i na Dejvis kupu. Jedan od mojih snova je medalja u Tokiju 2020. Ne želim da budem nezahvalan osvajanjem bronze u Pekingu , zadovoljan sam što sam igrao meč za treće mesto u Londonu, ali sam izgubio od Del Potra", rekao je drugi teniser sveta i istakao čast koju za njega predstavlja igranje za Srbiju:

"Uvek nađem ekstra motivaciju i pružim maksimum kad predstavljam svoju zemlju. Olimpijske igre su događaj sa najviše istorije. Mogućnost da budem okružen najvećim svetskim sportistima, vidim kako se takmiče na najvećem sportskom takmičenju na svetu su čast i privilegija, i nadam se da mogu da izvučem inspiraciju iz toga. Nadam se da ću biti zdrav i u dobroj formi i moći da se borim za medalju".

O ozbiljnosti Đokovićeve namere najbolje govori činjenica da je kalendar prilagodio upravo Olimpijskim igrama i da je "osetio" podlodu u japanskoj prestonici nedavnim učešćem na turniru u Tokiju.

"Na žalost moje poslednje Olimpijske igre sam prerano završio. Bio sam povređen. veoma sam zadovoljan iskustvom na nedavnom turniru u Tokiju. Uživao sam u uslovima i nadam se novom sjajnom iskustvu na terenu, ali i u Olimpijskom selu je je veoma posebno", rekao je Novak.