Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Iako smo još u 2018, za Novaka Đokovića je to uveliko prošlost. Došlo je vreme da se okrene 2019. i izazovima koji ga čekaju u odbrani prvog mesta.

Svi koji smo pratili Novaka u odlazećoj godini znamo sa kakvim se problemima susretao - pre svega sa povredom lakta, hirurškim zahvatom, padom u formi... Ali onda se Nole vinuo u visine, kako samo on ume.

PROČITAJTE JOŠ

 

- Iza mene je 12 uzbudljivih meseci. Pre godinu dana sam vukao povredu lakta, koja je rezultovala operacijom dva meseca kasnije. Posle izlaska iz bolnice, bio sam 22. na svetu, a za četiri-pet meseci sam ponovo bio prvi na svetu. Kakva je to bila vožnja na rolerkosteru! Da budem iskren, veoma sam zahvalan na takvom iskustvu - rekao je Đoković.

Novak smatra da mu je sve što mu se dogodilo, i ono što smatramo dobrim (pobede), i lošim u tenisu (povreda) - koristilo.
- Kako ne bih bio zahvalan? U prošloj sezoni sam naučio mnogo o sebi, i kao igrač, i kao čovek. Morao sam da mnogo radim da bih preokrenuo stvari u svoju korist. Morao sam da naučim da razumem svoju igru sa svakog aspekta kako bih se vratio tamo gde sam sada. Nadam se da će me samopouzdanje, koje mi se vratilo u drugoj polovini godine, pratiti i u 2019. godini - dodao je Novak.
Nole kaže da sada iz drugog ugla gleda na karijeru.

- Sada ne dajem takav prioritet uspehu na teniskom terenu radi samog uspeha, kao što sam to radio do pre, recimo, pet godina. Danas, tenis je za mene platforma za druge stvari, za vrednosti i poruke koje želim da podelim sa svetom i mlađim generacijama - zaključio je Đoković.