Novak Đoković Rodžer Federer
AP/Tim Ireland
Novak Đoković Rodžer Federer

AP/Tim Ireland

Novak Đoković Rodžer Federer, Foto: AP/Tim Ireland

Bliži se dan povratka Rodžera Federera na terene, posle duge pauze i operacije kolena. Švajcarac je poslednji put igrao u polufinalu prošlogodišnjeg Australijan opena, kad ga je sa terena "počistio" Novak Đoković, a sad će pokušati da se trijumfalno vrati na veliku scenu, što neće biti nimalo lako. A upravo su Federerove želje za ovu sezonu vezane za iste ciljeve koje ima i Novak Đoković - osvajanje Vimbldona izlata na Olimpijskim igrama.

Da li će Federer do kraja karijere osvojiti još neki veliki trofej?

 

Rodžerov povratak zakazan je za 8. mart, na turniru iz serije 250 u Kataru, u Dohi. Ukoliko ne bude imao problema na terenu, pre svega zdravstvenih, popularni Fedeks će igrati i na Mastersu iz serije 1000 u Dubaiju, pre selidbe na Masters u Majami. 

Još uvek je neizvesno da li će igrati deo sezone na šljaci, mada su sve jači nagoveštaji da će se pojaviti na najmanje dva turnira na toj podlozi pre Rolan Garosa, na kom će izvesno igrati. Zatim sledi njegova omiljen podloga - trava, gde će izvesno igrati na nekoliko turnria pre Vimbldona, gde će pokušati da napravi čudo i domogne se 21. grend slem pehara. 

Posle toga sledi Tokio gde bi Federer možda imao i najveće šanse da iznenadi i osvoji medalju, jer će se mečevi, za razliku od Vimbldona, igrati na dva osvojena seta. Švajcarac je najbliži zlatu bio 2012. godine u Londonu, kada je poražen od Endija Marija u finalu. Podsećanja radi, Rodžer ima najsjajnije odličje sa OI, ali u dubl konkurenciji, iz Pekinga, u paru sa Stenom Vavrinkom.

Na kraju, pokušaće Rodžer i na US openu da napravi čudo, ali se postavlja pitanje da li posle duge pauze i skorog 40. rođendana može i dalje da igra na vrhunskom nivou. Odgovor na to pitanje će stići veoma brzo... Konkurenciju u Dohi će mu činiti Dominik Tim, Andrej Rubljev, Sten Vavrinka, Roberto Bautista Agut, Denis Šapovalov, David Gofan, Pablo Karenjo Busta...

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

Ime moje

26.02.2021 13:46

I, koji je to mučki plan?

ceca

26.02.2021 14:25

mucki plan, ako je od njega mnogo je... sta je mucko u zelji sportiste da se vrati na teren? imate potpuno bolesne naslove!!

Zokon

26.02.2021 19:38

A otkuda je Dubai Master 1000?!