Novak Đoković
Alo.rs/Marko Metlaš
Novak Đoković

Alo.rs/Marko Metlaš

Novak Đoković, Foto: Alo.rs/Marko Metlaš

Najbolji teniser sveta pobedio je sunarodnika Miomira Kecmanovića sa 6:1, 6:3, posle jednog sata i 15 minuta igre.

Odigrao je Novak odličan meč i na impresivan način došao do trijumfa. Svom 12 godina mlađem sunarodniku nije ostavio ni promil šanse. 

Bilo je primetno da je Kecmanović dosta stegnut, što je Novak znao da kazni. Odmah je Novak napravio brejk i poveo sa 3:0. Servis i forhend su mu dosta dobro funkcionisali. 

Sve što je Kecmanović uspeo da uradi u prvom setu, bio je taj jedan gem, da bi onda ubrzo ponovo izgubio svoj servis, a onda i set. Nešto neizvesnije bilo je u drugom setu.

Miomir je zaigrao opuštenije, ali je Novak sve vreme imao kontrolu. Jedini pad u igri svetskog broja jedan viđen je u gemu kada je servirao za pobedu, pa je pretrpeo prvi brejk. Nešto slično dogodilo mu se i u prošlom kolu protiv Sonvu Kvona. Ipak, već u narednom gemu devetostruki osvajač Australijan opena je napravio novi brejk i došao do pobede.

Tako je Novak slavio u prvom međusobnom duelu protiv Kecmanovića.

Rival u polufinalu biće mu pobednik meča Aslan Karacev - Đanlkuka Mager.

Đoković - Kecmanović (6:1, 6:3)

6:3 - Kraaaj! Đoković je napravio novi brejk, iskoristio prvu meč loptu i došao do ubedljive pobede.

5:3 - Breeejk! Kecmanović vraća jedan brejk i smanjuje na 5:3 u drugom setu

5:2 - Breeejk! Dupli brejk pravi Đoković i sada je na gem od polufinala! Iskoristio je četvrtu brejk loptu.

4:2 - Težak gem za osvajača 18 Grend slem titula. Suočio se sa brejk loptom, ali ju je spasao odličnim forhendom i sada je blizu pobede.

3:2 - Dosta dobar gem za Kecmanovića. Zaigrao je konačno malo opuštenije i smanjio zaostatak u drugom setu.

3:1 - Ubedljiv Novak. Još jedan servis gem sa nulom.

2:1 - Kecmanović dobija prvi gem u drugom setu. 

2:0 - Potvrda brejka. Rekorder po broju provedenih nedelja na čelu ATP liste hita ka polufinalu.

1:0 - Breeejk! Novak nastavlja tamo gde je stao u prvom setu. Iskoristio je drugu brejk loptu, tako što je odigrao fenomenalan bekhend pasing šot po dijagonali.

Drugi set:

6:1 - Novak je iskoristio petu set loptu i na impresivan način dobio prvi set. Zakomplikovao se ovaj gem. Imao je Đoković 40:15, da bi onda 21-godišnji Kecmanović osvojio tri poena u nizu, ali je prvi reket planete ubrzo vratio fokus i dobio prvi deo igre dosta ubedljivom igrom. Bio je ovo daleko najduži gem na meču.

5:1 - Breeejk! Ponovo je Novak sjajno riternirao, a Kecmanović napravio dve neiznuđene greške i Đoković gazi ka prvom setu.

4:1 - Bio je ovo gem u kojem je Đoković ušao u seriju grešaka, pa se suočio sa brejk loptom, ali je onda pronašao odličan servis, koji mu je omogućio zicer na mreži, te se izvukao iz neprijatne situacije i sačuvao brejk prednosti.

3:1 - Kecmanović se upisao na semafor. Sjajnim bekhend pasing šotom je završio gem i smanjio na 3:1.

3:0 - Nastavio je Đoković sa sigurnom igrom, dok je Kecmanović prilično stegnut na startu, pa početak protiče u znaku najboljeg tenisera sveta. Novi gem sa nulom.

2:0 - Breeejk! Odmah Novak oduzima servis Kecmanoviću. Forhendima je diktirao ritam u ovom gemu i iskoristio drugu brejk loptu za odličan početak. 

1:0 - Siguran gem za Novaka. Odservirao je dva servis vinera, zatim je usledila Kecmanovićeva greška iz forhenda, a potom je Novak odličnim lobom došao do poena i poveo na meču.

Prvi set:

Biće ovo prvi međusobni susret Novaka i Miomira. 

Đoković je u prvom kolu bio slobodan, da bi u narednoj rundi ubedljivo savladao Sunvu Kvona iz Južne Koreje.

Kecmanović je na startu turnira u dva tesna seta bio bolji od Argentinca Fakunda Bagnisa, da bi onda sa 2:1 pobedio Artura Riderneša iz Francuske. 

Miomir Kecmanović

Alo.rs/Marko Metlaš

Miomir Kecmanović, Foto: Alo.rs/Marko Metlaš

Kecmanovć ima 21 godinu i trenutno je 47. teniser sveta. 

Iako će ovo biti prvi međusboni duel Đokovića i Kecmanovića, njih dvojica se dosta dobro poznaju, jer često zajedno treniraju.

Pobednik ovog meča u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela Aslan Karacev - Đanluka Mager.