Novak Đoković
AP/Kemal Softic
Novak Đoković

AP/Kemal Softic

Novak Đoković, Foto: AP/Kemal Softic

Nastavak teniske sezone je danima tema broj jedan u sportskim krugovima. Najnoviji glas o tome da li bi trebalo nastaviti sezonu stigao je iz Indije. Leander Paes (40) je otvoreno govorio o trenutnoj situaciji u svetu tenisa. Dubl specijalista se osvrnuo na skorija dešavanja i potencijalni nastavak sezone. Paes je za indijski Telegraf izjavio da je završio sa igranjem tenisa u 2020. godini.

- Sigurno neću igrati nijedan turnir dok svet ne bude bezbedniji. Kad je počeo strah sa koronavirusom ja sam razmišljao da odem u SAD da treniram, u slučaju da se Tur nastavi. Ali moj otac mi je rekao da to ne uradim i ja sam ga poslušao. Ovo je nepredvidiv virus, ne znate protiv čega se borite - rekao je Paes.

Bivši "svetski broj 1" u dublu je prokomentarisao i dešavanja sa Adrija tura, gde se nekoliko igrača i članova osoblja zarazilo kovidom-19.

- Tenis prirodno ima socijalno distanciranje, kao i golf, biciklizam i badminton, pored ostalog. Ali, pravila moraju striktno da se poštuju. Videli ste šta se desilo na Novakovom turniru... Iako je ATP napravio novi raspored turnira, neki igrači su veoma zabrinuti. Mislima sam uz sve koji su dobili kovid-19. Tenis je globalni sport i zbog toga ljudi putuju iz celog sveta kako bi ga igrali. To je teško kontrolisati i teško je održati tu bezbednosnu 'mrežu'. Čak iako ste u svom gradu, ključ je pratiti sve bezbednosne protokole - zaključio je Paes.

PROČITAJTE JOŠ: