ŠOKIRAO CEO SVET Poznati svetski lekar: Novak je ozbiljno bolestan, ima redak poremećaj!

"Novak Đoković ima ortoreksiju koja preti da mu u potpunosti razori organizam", tvrdi Jirg Hezli, najbolji švajcarski nutricionista.

Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: Profimedia

Hezli tvrdi da je Novak psihički zavistan od zdrave ishrane koja u narednom periodu može da mu uništi ne samo karijeru, već i život!

Novak je već dugo vremena na veoma specifičnom režimu ishrane koji podrazumeva uglavnom konzumaciju biljaka, ali potpuno isključuje unošenje mesa u organizam.

"Novak Đoković. Koliko sam mu se samo divio na terenu, njegovom stilu i načinu kretanja... A onda sam čuo za njegov plan da potpuno promeni način ishrane i zapitao se koliko li će izdržati. I evo, sada vidimo posledice njegovog poremećaja u ishrani. Ova vrsta poremećaja nisu samo anoreksija ili bulimija, postoji i bolest zvana ortoreksija koja naizgled deluje kao zdrava ishrana. I upravo zato Novak i nije svestan posledica koje po njega ima to što je već duže vreme na ovoj dijeti", napisao je Hezli na društvenim mrežama.

Potom je dodao:

Novak Đoković
Novak ne unosi odavno prave namirnice u organizam, Foto: EPA/Sebastien Nogier

"Đoković praktikuje dijetu kojom izbegava šećer u potpunosti, ali koliko god delovalo dobro, to je dugoročno izuzetno štetno po organizam. Vremenom sportista počinje da oseća sve veći zamor, razvijaju se upale, alergije, intolerancija. Sve je podložniji stresu, spava sve manje i manje, da bi na kraju jedino uz pomoć lekova uspeo da utone u san. Osoba je sve iscrpljenija psihički i neophodni su psihosomatski lekovi. Gubi vezu s prijateljima i porodicom, oseća se izolovano i javljaju se suicidne misli", upozorava Hezli.

Doktor naglašava da je oporavak moguć ukoliko bi se Novak polako vratio normalnoj ishrani.

"Neophodno je da počne ponovo unos ugljenih hidrata i šećera, ali postepeno kako bi se organizam navikao", rekao je on.

Jirg Hezli je švajcarski doktor koji poseduje Institut za nutricionističke dijagnoze u Švajcarskoj.

Radio je između ostalog kao lekar za ishranu pri Nemačkoj biciklističkoj federaciji i Odbojkaškom savezu Švajcarske.

 • Korisnik: sve
  28/04/2018 - 01:51
  Jesti sve, ali umereno.Druge nema, to je sva mudrost.
 • Korisnik: Anka34
  28/04/2018 - 01:19
  Decko se skidao i skinuo sa steroida, a pokrice trazio u navodnoj zdravoj hrani.
 • Korisnik: Marija
  27/04/2018 - 17:42
  Prvo pitanje koje nam je baba upućivala u detinjstvu da bi utvrdila da li smo zdravi (gladni), bilo je: "Jesi sine leba jeo?", pa bi nam na debelo parče domaćeg hleba namazala domaću svinjsku mast sa alevom paprikom i solju! A kada bismo to pojeli u slast, večerala se čorba, kaša, malo mesa, mleka, voće... Nikakvih problema u metabolizmu, nikakvih psihosomatskih, spavali bi kao bebe... Ko je šampiona Novaka ubedio da se hrani biljkama i semenkama je njegov neprijatelj!
 • Korisnik: Tata
  27/04/2018 - 16:12
  Veliki novac je kljuc za otvaranje vrata pakla.A njima nikad dosta...
 • Korisnik: Сараџогла
  27/04/2018 - 15:32
  Бато,узмем ону сланину коју једино мож' да сечеш сатаром на пању и то да заманеш поштено.А онда у лонац ред кисели купус па ред поменуте сланине.Ред купуса па ред сланине.Иде туцана паприка и мирођије.Ставим да се крчка и када се скува правац у тањир а без салвета.Уместо салвета користи се рукав од џемпера или кошуље.Сркуће се пиће по жељи да се храна не заглави у гуши.Бато,сеоски живот је бања а само нема кој да га 'фали!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi