Novak Đoković
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
Novak Đoković

EPA/Roman Pilipey

Novak Đoković, Foto: EPA/Roman Pilipey

Novak Đoković će posle osvajanja osme titule na Australijan openu odmarati do 24. februara, kad će se vratiti na turnire, a prvi na kom će igrati je Dubai, koji će mu biti zagrevanje za američku turneju - Majami i Indijan Vels. Upravo u Dubaiju je moguć novi duel između Đokovića i Rodžera Federera koga je Srbin u polufinalu Melburna bukvalno zgazio za 27. pobedu u 50 međusobnih mečeva.

U Dubaiju neće igrati Rafael Nadal, pa će Srbin, kao najbolji na ATP listi, biti prvi nosilac, a Federer drugi nosilac, pa ne mogu da se susretnu pre finala, 29. februara. Izvesno je da će Novaku na putu ka osvajanju pete titule u Dubaiju, a prve posle 2013. godine, pre Federera stajati na putu Stefanos Cicipas (finalista iz 2019) i Bautista Agut (šampion in 2018.) 

Federer i Đoković

(AP Photo/Andy Brownbill)

Federer i Đoković, Foto: (AP Photo/Andy Brownbill)

Federer će se nadati da će na jednom od njegovih omiljenih turnira (osvajao ga isti broj puta kao i Vimbldon – 8) odbraniti svoju 100-tu titulu na ATP turneji i doći do 104., čime bi se značajno približio impozantnih 109 titula Džimija Konorsa u gradu u kome ima snažnu podršku već decenijama.

Opasnost za favorite u mečevima na dva bodijena seta mogu da predstavljaju i Gael Monfis, Fabio Fonjini, Benoa Per. Žo Vilfrid Conga i Marin Čilić.