Naomi Osaka
EPA
Naomi Osaka

EPA

Naomi Osaka, Foto: EPA

Njih dvoje su okončali saradnju nakon što je Osaka osvojila Australijan open, njen drugi Grend slem u nizu. Bajin je zbog uspeha sa Osakom postao prvi dobitnih nagrade za najboljeg WTA trenera za 2018. godinu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Bivši trener Serene Vilijams je pomogao 21-godišnjoj Japanki da u roku od nekoliko godina stigne sa broja 68. do broja 1 na WTA i osvoji US Open i AO.

Naomi Osaka

AP

Naomi Osaka, Foto: AP

"Svi misle da se dogodilo zbog novca. Nije. To je jedna od najbolnijih stvari koje sam čula. Putujem sa svima iz svog tima. Viđam ih češće nego porodicu. Nikad im to ne bih uradila. Neću reći ništa loše o njemu jer sam, naravno, zahvalna na svim stvarima koje je uradio. Ne bih došla ovde. Ne želim da stavljam uspeh ispred sreće", rekla je Osaka.

"Ako nisam srećna u društvu određenih osoba, ne želim da se mučim. Ne želim da se žrtvujem samo da bih zadržala neku osobu. Moram biti srećna sa onim gde sam u životu. Osećam da sam radila vrlo naporno, možda ne 21, ali 17 godina, da bi bila broj 1 i osvajala Grend slemove", dodala je Japanka.