Tenis loptica reket teniska loptica
Shutterstock
Tenis loptica reket teniska loptica

Shutterstock

Tenis loptica reket teniska loptica, Foto: Shutterstock

Ešli Barti je odbranila titulu na mastersu u Majamiju, a posle finala koje joj je predala Bjanka Andresu, pokrenula se polemika o tome da li Australijanka zaslužuje da bude "broj jedan" svetskog tenisa. 

Da li je sistem bodovanja uveden zbog pandemije pravedan?

 

Mnogi smatraju da je Barti profitirala na "zaštićenim bodovima" koji su uvedeni zbog pandemije kornavirusa. Australijanka nije igrala čak 11 meseci, ali je na čelu VTA liste. Zbog toga su se pojavile brojne kritike na račun Barti, koja u dosadašnjoj karijeri ima 10 titula, a najvažniju je osvojila 2018. godine, kad je podigla pehar na US Openu.

Barti je lakonski odgovorila kritičarima:

- Ne moram nikome ništa da dokazujem. Nisam igrala celu godinu, a ostale devojke nisu to iskoristile da me stignu ili prestignu, to nije moj problem. Imala sam fenomenalnu 2019. godinu, a od povratka na teren posle 11 meseci pauze ponovo imam sjajne rezultate, pobedila sam u 14 od 16 mečeva koje sam odigrala. Svako ima pravo na mišljenje, da nešto podrži ili ospori, nemam problem sa tim - rekla je Barti, koja je u Majamiju, na putu ka tituli, pobedila Elinu Svitolinu, Arinu Sabalenku, Viktoriju Azarenku i Jelenu Ostapenko.