Stadion Artur Eš, US Open
usopen.org
Stadion Artur Eš, US Open

usopen.org

Stadion Artur Eš, US Open, Foto: usopen.org

* Amanda Anisimova je američka teniserka

* Izgubila je u polufinalu Rolan Garosa od kasnije pobednice Ešli Barti

* Trebalo je da bude nosioc na US Openu

Jedna od najboljih mladih teniserki na svetu, najmlađa među prvih 100, Amanda Anisimova (WTA 24) otkazala je nastup na US Openu koji počinje sledeće nedelje.

Poruka Janka Tipsarevića puna emocija, oprašta se: "U godinama koje slede..."

AUTOR: Blicsport/S.M. DATUM I VREME: 20.08.2019. 16:02 Velikan. Janko Tipsarević, Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) "Bilo je ovo sjajnih 16 godina". Tim rečima Janko Tipsarević je najavio kraj karijere. On je istakao da će njegov poslednji nastup biti - za Srbiju. Na ovogodišnjem Dejvis kupu u Madridu. "Bilo je ovo sjajnih 16 godina.

Sjajnu Amerikanku ruskih korena pogodila je tragična vest i to 11 dana pre 18. rođendana; njenog oca Konstantina Anisimovog, naime, u ponedeljak su pronašli u beživotnom stanju..

Još uvek nije poznat uzrok smrti, a on je ujedno bio i trener svoje kćeri koja je ove godine osvojila prvu WTA titulu u Bogoti te dogurala do polufinala Roland Garosa kada je izgubila od kasnije pobednice Ešli Barti.

Pre dve godine Anisimova je osvojila juniorski US Open. Pobedila je u finalu još jednu tinejdžersku američku senzaciju Cori Gof i na US Openu je prvi put trebala da bude nosioc na jednom Gren Slemu.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle ove vesti javili su se i poznata teniska lica poput Marije Šarapove i Nika Kirjosa i izrazili saučešće.

BONUS VIDEO

Alo! U Bernu - Provokacija švajcarskog novinara i šmekerski odgovor trenera Zvezde!