Novak Đoković - Stefanos Cicipas
AP Photo/Andy Wong
Novak Đoković - Stefanos Cicipas

AP Photo/Andy Wong

Novak Đoković - Stefanos Cicipas, Foto: AP Photo/Andy Wong

Stefanos Cicipas savladao je Novaka Đokovića rezultatom 3:6, 7:5, 6:3.! Ovo je prvi put da će Novak u svojoj karijeri propustiti polufinale ovog takmičenja!

Odlično je krenuo Đoković ovaj duel, na samom startu meča je uzeo brejk Cicipasu i uspešno je prvi set priveo kraju! U drugom setu je viđena izjednačena borba, obojica tenisera su imali svoje prilike da ugroze rivala, a Grk je svoju šansu iskoristio pri rezultatu 5:6 za njega, uzeo je Novakov servis i izjednačio rezultat!

Treći set je krenuo kao prvi, obojica tenisera su bili sigurni na svojim gemovima. Usledio je četvrti gem, u kom je Novak servirao, Cicipas je napravio tri brejk lopte već na samom startu (40:0), uspeo je Novak da poništi dve brejk lopte ali ne i treću. Do kraja meča Grk nije napadao Novakov servis, pa je Srbin lako dobijao svoje gemove, doduše nije usledio odgovor Đokovića koji nije mogao da zaustavi Cicipasov ples na terenu! Ovim porazom Đoković je izgubio poene koje je branio od prošle godine, trka za najboljeg tenisera sveta postaje sve teža!

Stefanos Cicipas će se u polufinalu sastati sa odličnim Rusem, Danil Medvedevim koji je pobedio Italijana Fabio Fonjinija!

PROČITAJTE JOŠ!

KRAJ MEČA! 

3:6 - Odličan servis Cicipasa! Sjajna igra Stefanosa, totalno je poremetio Đokovića 30:0! AS Cicipasa, meč lopta! Vraća se Novak u život sa dva poena! Pobeda Grka!

3:5 - Lak gem za Đokovića, još jedan "krompir" Grka!

2:5 - Loš ritern Novaka, vodi Cicipas 30:15! Raspoloženi Grk je na korak do prolaska u polufinale!

2:4 - Sa nulom osvaja šesti gem Novak Đoković!

Stefanos Cicipas i Novak Đoković

AP Photo/Andy Wong

Stefanos Cicipas i Novak Đoković, Foto: AP Photo/Andy Wong

1:4 - Potvrda brejka Cicipasa!

1:3 - TRI BREJK LOPTE ZA CICIPASA! Šmekerski potez Novaka, kakav dropšot! Ostale su još dve brejk lopte! Šta je sad preživeo Novak! Vraćao je visokim loptama Grkove smečeve, a onda je Cicipas imao priliku da osvoji brejk, ali je poslao smeč u mrežu! BREJK CICIPASA! Greška Đokovića!

1:2 - Tražio je Grk "čelendž" na forhend Đokovića koji je pogodio liniju, poen je pripao Srbinu! Stefanos osvaja sledeći poen, a onda odličnim prvim servisom dolazi u vođstvo u trećem gemu! Pokušao je Novak da se vrati u gem, ali Cicipas je sigurnom igrom stigao do nove prednosti!

1:1 - Uzvraća Novak istom merom!

0:1 - Nastavio je sa odličnom igrom Cicipas i u trećem setu! Dozvolio je Novaku samo jedan poen!

TREĆI SET!

PROČITAJTE JOŠ:

KRAJ DRUGOG SETA! 

5:7 - Odlično je otvorio sa dva poena 12. gem Cicipas, ali mu Đoković uzvraća sa naredna dva poena! "Đus", Grk je napao prvi servis Novaka! Dospeo je Srbin do prednosti u gemu, ali Stefanos se ne predaje! Posle "Hawk-eye tehnologije" utvrđeno je da je Novak pogodio servis, nova prednost ali ni ona nije iskorišćena! BREJK LOPTA GRKA!  Igraće se treći set! Greška Novaka!

5:6 - Osvojio je Novak početni poen, ali se Cicipas trgnuo i sa naredna tri poena stigao do komfort zone. Pokušao je Đoković da ga ugrozi novim poenom, ali pribrani Grk mu to nije dozvolio!

5:5 - Razmenili su uvodne poena, pa je usledila sigurnija igra Đokovića koji izjednačava rezultat!

4:5 - Cicipas sa nulom osvaja deveti gem!

Novak Đoković - Stefanos Cicipas

AP Photo/Andy Wong

Novak Đoković - Stefanos Cicipas, Foto: AP Photo/Andy Wong

4:4 - Đoković nije dozvolio protivniku da mu zapreti. Dobar servis i dobra igra u polju, dovoljno da naš igrač dođe do izjednačenja.

3:4 - Još jedan neizvestan gem na servis Stefanosa, opet je Grk imao veliku prednost i još jednom je dopustio Novaku da izjednači na 40:40, ali Srbin ne uspeva da iskoristi poklon.

Grk je jedini teniser koji je uspeo da dobije Novaka, Rafu i Rodžera do svoje 21. godine! 

3:3 - Dve brejk lopte ima Cicipas 15:40! Odličan prvi servis Đokovića, odličan i ritern Stefanosa, ali uspeva Novak da smečuje loptu! Greška Grka, kakva mentalna snaga Srbina! Spasio je obe brejk lopte!

2:3 - Poveo je Grk sa 40:0, očigledno je bilo da se opustio što je Novak iskoristio i stigao do 40:40! Trgnuo se Cicipas i vezao dva poena zaredom za prednost u drugom setu!

2:2 - Uspeva Novak da drži Cicipa na udici, ne dozvoljava mu novu šansu za brejk!

1:2 - Grk nastavlja sa dobrom igrom u drugom setu, ovog puta je dozvolio samo jedan poen Novaku!

1:1 - Istom mera uzvraća Đoković!

0:1 - Cicipas sa nulom osvaja prvi gem! 

DRUGI SET!

PROČITAJTE JOŠ:

KRAJ PRVOG SETA!

6:4 - Đoković sigurnom igrom dolazi do vođstva u setovima!

5:3 - Stefanos smanjuje prednost Novaka!

5:2 - Poveo je Cicipas 30:15 u sedmom gemu, a onda je poslao loptu nebu pod oblake posle sjajnog drugog servisa Novaka Đokovića! Brejk prilika za Grka, naterao je Novaka na grešku! Greši Cicipas i šalje loptu van igre, posle duže razmene! Izuzetan forhend Novaka, naterao je Grka u ugao, a ovaj greši svojim bekhendom! Spasao je Novak brejk i svoj gem!

4:2 - Bez prevelike muke Grk stiže do svog drugog gema!

4:1 - Forhend i servis Đokovića odlično funkcioniše, dozvolio je protivniku samo jedan poen u ovom gemu!  

3:1 - Prekid Novakove serije od osam vezanih poena, dao je prejak lob! Još jedna greška Đokovića koji šalje loptu u mrežu! Dobija Grk gem sa nulom, Novak je lak smeč poslao u mrežu!

3:0 -  Sa dva asa otvara Novak treći gem, posle duže razmene Srbin opet pogađa liniju za prednost od 40:0! Sedam minuta mu je bilo potrebno da napravi ogromnu prednost!

2:0 - Dve greške Cicipasa vraćaju Novaka u gem Grka, 30:30! Sjajan ritern Novaka, i još bolji drop-šot, brejk lopta za Đokovića! BREJK ĐOKOVIĆA! Fenomenalan početak! 

Da li Grk može da ponovo pobedi Novaka na betonu? 

1:0 - Odlično je započeo meč Novak, posle prvog nesigurnog servisa, usledila su dva odlična početna udarca za prednost od 30:0! Pogađa liniju Đoković, pa onda greška Cicipasa za lako otvaranje meča! 

PRVI SET!

Počeo meč!

Novak se izvinjava! 

08:25 - Igrači izlaze na teren! 

Grk se plasirao na završni turnir, pobedom Medvedeva nad Italijanom! 

08:10 - Đoković - Cicipas je na programu posle meča Medvedev - Fonjini

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je pred novom preprekom, a put ka novom polufinalu pokušaće da spreči Grk Stefanos Cicipas!

Do sada su odigrali dva međusobna duela koje su podelili na ravne časti, 2018. godine u Kanadi trijumfovao je Cicipas posle tri seta (tvrda podloga), dok je Novak slavio ove godine u Madridu (šljaka)!

PROČITAJTE JOŠ:

Svaki meč do kraja godine predstavlja veliku važnost za srpskog tenisera koji buduću da mu Rafael Nadal ozbiljno dahće za vratom i preti da mu preuzme tron u samom finišu sezone.

BONUS VIDEO

Izjava Aleksandra Mitrovića posle gola za pobedu Srbije protiv Paragvaja