Novak Đoković
EPA/AP
Novak Đoković

EPA/AP

Novak Đoković, Foto: EPA/AP

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević predviđa da će Rodžer Federer i Rafael Nadal biti u konstantnom padu, a da će Novak Đoković i dalje vladati ATP listom.

"Možda su Rožer i Rafa najbolji svih vremena, možda će još koju godinu biti u vrhu, ali bi me to iznenadilo", rekao je Ivanišević za "Tajms".

Hrvat, međutim, kaže da je sa Đokovićem situacija dijametralno suprotna.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Čim se vratio na teren, videlo se da će Novak ponovo biti broj jedan. Njegovom treneru sam pre Vimbldona ove godine rekao da će osvojiti titulu. Bio sam u pravu iako je Đoković bio tek na 21. mesti ATP liste", ponosan je Ivananišević što je pogodio rasplet na londonskom gren slemu.

Goran Ivanišević

Profimedia

Goran Ivanišević, Foto: Profimedia

I Ivanišević ima trofej sa Vimbldona, koji je osvojio 2001. godine, iako je u glavni žreb ušao sa specijalnom pozicijom kao 125. igrač sveta.

"Đoković je Srbin, a ja sam Hrvat. Mi sa Balkana razmišljamo drugačije u odnosu na ostale. Nas brojevi ne tangiraju", nastavlja Ivanišević i kategorično dodaje:

"Novak će biti najbolji u 2019. godini".

Dakle, diže ruke od Federera i Nadala, ali vidi nove konkurente Novaka Đokovića. Predviđa dolazak mladog talasa na čelu sa Cicipasom, Ćorićem, a ne gubi veru ni da će se Kirjos smiriti i zaigrati vrhunski tenis.