Dijego Švarcman
EPA/Nico Aguillera
Dijego Švarcman, Foto: EPA/Nico Aguillera

Švarcman je u svojoj domivini slavio u meču gde su ga problemi sastavili sa svih strana.

Prvo, završio je susret osmine finala sa Fedrikom Delbonisom pola sata posle ponoći. Istog dana u večernjim satima je izašao na megdan sa Urugvajcem.

Maratonski duel je trajao tri sata i 42 minuta, a Švarcman je u taj-brejku drugog seta spasio četiri meč lopte nošen frenetičnom publikom.

Na 3:0 u drugom setu se domaći teniser pobredu. Suze su tekle, a on je igrao kroz bol. U pravom sportskom duhu nije odustao, izborio je taj-brejk gotovo na jednoj nozi i u njemu spasao četiri meč lopte rivala.

 

Usledili su najteži momenti, kada više nije mogao da udari lopticu. Sreća prati hrabre, tako je Kuevas na trećoj meč-lopti napravio duplu servis grešku. Teško da bi Švarcman izdržao tu razmenu usled neopisivih bolova. 

"Kakav lud meč. Hvala svima. Kao što sam i rekao po završetku duela sa Pablom, pomešana su mi osećanja radosti i tuge, ovaj susret ću večno pamtiti. Nažalost, završio sam ovaj meč povređen. Imao sam odmah medicinske konsultacije sa stručnim štabom, pa iako nismo doneli nikakvu konačnu odluku, noga me stvarno mnogo boli i to nije dobar znak. Videću posle spavanja kako se osećam i rešiti šta dalje. Svima vam šaljem veliki zagrljaj, zahvalan na neverovatnoj podršci", poručio je Švarcman putem Instagrama.