Novak Đoković i Rafael Nadal
AP Photo/Andy Brownbill
Novak Đoković i Rafael Nadal

AP Photo/Andy Brownbill

Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: AP Photo/Andy Brownbill

Španski teniser koji je bio akter meča posle kog je naš Novak Đoković diskvalifikovan sa US opena, Pablo Karenjo-Busta, stao je u odbranu našeg Novaka Đokovića. On je na taj način osudio ćutanje Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji se nisu oglasili po pitanju uslova koje teniseri imaju u Australiji u karantinu.

- Komentarima koje su delili igrači, prikupljao je informacije i poslao pismo sa nekoliko predloga. Možda je tu poruku trebalo da napiše ATP, koji bi trebalo da nas zastupa i malo više pomogne u ovakvim situacijama. Naknadne kritike uglavnom dolaze iz Australije i njene vlade - kazao je Busta.

Pablo Karenjo Busta

EPA/Julien De Rosa

Pablo Karenjo Busta, Foto: EPA/Julien De Rosa

On je potkačio Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji su u Savetu igrača u ATP, a ne oglašavaju se.

- Mnogi građani su uznemireni jer još nisu mogli da dođu do porodica zbog restriktivnih mera, ali taj problem nije naš. Mi ovde dolazimo da radimo jer je Teniska asocijacija Australije insistirala na tome da se održi ovaj turnir, minimum je traženje minimalnih uslova da dobro radimo svoj posao. Novak je tražio da ostali igrači imaju iste prilike za pripremu za turnir, to je nešto potpuno razumljivo, ne vidim to kao nešto skandalozno - rekao je Pablo Karenjo Busta.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: