Novak Đoković
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
Novak Đoković

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Najbolji svetski teniser Novak Đoković ponovo nije uspeo da se plasira dalje od četvrtfinala ovogodišnjih turnira Masters serije pošto je u Monte Karlu poražen od Danila Medvedeva.

Pročitajte još:

MILAN TOMIĆ POSLE DRUGOG PORAZA ZVEZDE U PODGORICI Videćemo za Reglenda i Perperoglua, ali morali smo bolje da odigramo (VIDEO)

TRENER BUDUĆNOSTI O MAJSTORICI Zvezda je favorit i znam šta nas čeka u Beogradu!

GODINA VELIKIH USPEHA Paraolimpijski komitet dodelio priznaja najboljima u 2018.

Prvi reket sveta je prilično loše igrao, a tome svedoče i podaci da je na prvi servis osvojio samo 65 odsto poena, dok na drugi samo 48 odsto, a tokom susreta ruskom igraču je dozvolio čak 10 brejk lopti, od kojih je Medvedev iskoristio polovinu.

Nakon meča na "Amazon prajmu" su napravili analizu meča Novaka gde su nekadašnji teniser i teniserka Samanta Smit i Mark Piči, a posebnu pažnju obratili su na vetar koji je snažno duvao ovih dana u Kneževini, a to je dovodilo do ogromnog podizanja šljake.

- Vetar je bio jako važan faktor. Naročito za Đokovića, koji nosi sočiva - rekla je Samanta Smit.

Piči se nadovezao i istakao kako vetar mnogo manje smeta Nadalu, jer je odrastao u takvim uslovima.

- Potencijalno posmatrano, Đoković baš može da ima problema u ovakvim uslovima, ako trunčica upadne u njegovo oko. On nikada i nije bio neko ko je imao ogromnu ljubav prema vetru - rekao je Mark.

Novak Đoković

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Nekada peta teniserka VTA liste Danijela Hantuhova istakla je da je Đokoviću prijao ovaj turnir jer je na njemu imao pratioca u vidu Marjana Vajde za razliku od Indijan Velsa.

- Stvarno je Novak drugačiji kada mu je Marjan u blizini. Dobije onaj ratnički duh nekako. Kada se Vajda pridružio stručnom štabu, odmah su prionuli na ekstreman rad, potpunu posvećenost tenisu. Jer, znate i sami, kada je Novak u pitanju, mnogo je tu 'ometajućih faktora' u njegovom životu van teniskih terena. On sam, međutim, voli da uči, voli da se usavršava, voli da čuje nove stvari - rekal je Hantuhova i uverena je da će Đoković na šljaci biti samo bolji i bolji.

Za dve nedelje kreće naredni turnir na šljaci na kojem će Đoković učestvovati, a u pitanju je Madrid na kojem je podizao trofej 2011. i 2016. godine, a prošle godine poražen je od Kajla Edmunda u drugom kolu.