Olga Danilović
EPA/Sergei Ilnitsky
Olga Danilović

EPA/Sergei Ilnitsky

Olga Danilović, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Danilovićeva ne samo što je kao "laki luzer" u finalu savladala Ruskinju Anastasiju Potapovu sa 7:5, 6:7, 6:4, već je u istoriju tenisa ušla i  kao prva igračica rođena u 21. veku koja je osvojila WTA trofej.

Olga je eliminisana u kvalifikacijama, ali je zbog odustajanja nekih daleko bolje rangiranih igračica pronašla svoj put do glavnog žreba.

Srpska teniserka pobedila je četiri igračice iz TOP 100, pa i jednu Nemicu Juliju Gerges.

Ko je Olga Danilović?

Olga Danilović

EPA/Sergei Ilnitsky

Olga Danilović, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Rođena je 23. januara 2001. godine u porodici proslavljenog srpskog košarkaša Predraga Danilovića i novinarke RTS, Svetlane Danilović.

Od malena je pokazivala želju da ide očevim stopama, s tim što je umesto košarkaške lopte uzela reket u ruke i krenula da udara loptice iz sve snage.

Majka Svetlana pratila ju je najčešće na turnire a njen uspon počinje 2016. u novembru u Antaliji.

Neverovatno, ali Olga je na tom turniru pobedila sve rivalke, pa i Vivijen Juhasovu iz Slovačke u finalu, inače prvu nositeljku turnira.

Kao petnaestogodišnjakinja je prvi put uvrštena na WTA listu. Zauzimala je 905. poziciju sa 12 bodova. Pre dve godine prvi put je pozvana i u FED kup reprezentaciju Srbije, ali nije igrala.

Olga Danilović

EPA/Sergei Ilnitsky

Olga Danilović, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Prošle godine debitovala je na WTA turniru serije 125k u Limožu, gde je za učešće dobila specijalnu pozivnicu organizatora.

Ozbiljno je namučila nekadašnju finalistkinju Vimbldona Sabinu Lisicki ali je ipak poražena.

U juniorskoj konkurenciji pobedila je u dublu 2016. na Rolan Garosu, kao i 2017. na Vimbldonu, tako da posle ove titule u Moskvi ostaje samo da se nadamo da će ovako "gaziti" do vrha.

Olga će zahvaljujući trijumfu u Moskvi od ponedeljka biti 129. teniserka sveta.

Komentari (1)

Pera Detlic

29.07.2018 17:33

Bravo lepotice, bices ti reket Br.1 u zenskom tenisu....