Novak Đoković i Rodžer Federer
AP/Jim Young
Novak Đoković i Rodžer Federer

AP/Jim Young

Novak Đoković i Rodžer Federer , Foto: AP/Jim Young

Čak tri puta Novak Đoković osvajao je Masters u Šangaju, a ukoliko to učini i četvrti put najbolji srpski teniser vratiće se na čelo ATP liste!

Đoković je u Kini postavljen za drugog nosioca, u prvom kolu je slobodan, dok će mu u drugom protivnik biti bolji iz duela Žeremi Šardi (Francuska) - Maksimilijan Martere (Nemačka).

Pročitajte još:

 

 

Đokovića u trećem kolu čeka nešto teži posao, mogući rivali su Marko Čekinato iz Italije, Hjeon Čung iz Južne Koreje i još jedan Francuz Žil Simon.

Već od četvrtfinala Novak će imati prvi veliki ispit protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona ili Grka Stefanosa Cicipasa, dok bi u polufinalu mogao da se sastane sa: Nemcem Aleksanderom Zverevim, Marinom Čilićem iz Hrvatske, Britancem Kajlom Edmundom ili Kanađaninom Denisom Šapovalovim.

Poznato je da pre finala ne može da igra sa braniocem titule i prvim kosturašem Švajcarcem Rodžerom Federerom, velikim prijateljem Argentincem Huanom Martinom del Potrom, Austrijancem Dominikom Timom i Japancem Keijem Nišikorijem.

Prošle godine Đoković je zbog povrede lakta propustio turnir u Šangaju, dok će sada pokušati da dođe do 32. Masters titule u karijeri.

Komentari (1)

Ja

06.10.2018 14:31

Srecno junace!