Novak Đoković
AP Photo/Bernat Armangue
Novak Đoković

EPA Fernando Villar

Novak Đoković, Foto: EPA Fernando Villar

Novak je objavio fotografiju sa šeikom Hamdanom bin Mohamed bin Rašid Al Maktumom, kome je bilo izuzetno drago da se nađe u društvu srpskog tenisera. 

"Uvek sam imao veliku strast, posvećenost i ljubav prema sportu i blagostanju. Upotrebio sam to u profesionalnoj karijeri i iskoristio da stvaram sebi izazove, rastem i napredujem na svakom nivou, svakog dana, ali sam koristio to i da inspirišem ljude oko sebe i kao osnovu za dobre stvari - disciplinu, takmičarski duh, fer plej, jedinstvo i timski rad. Na svom putu sam sreo mnoge entuzijaste koji vole sport, ali Vi, Faz, podigli ste strast, posvećenost i poštovanje prema sportu na novi nivo. Cenim vaš rad i srećan sam što sam bio na usluzi u toj fantastičnoj misiji da približite svoju ljubav prema sportu i drugim ljudima", napisao je Đoković na slici sa krunisanim princem Dubaija.

 

Inače šeik Hamdan bin Mohamed baži za poetu. Poznat pod nadimkom Fazza poznat je po pisanju romantičnih i patriotskih pesama, osvajač je zlatnih medalja u konjičkom sportu, a u slobodno vreme se bavi ronjenjem i paraglajdingom. Zanimljivo da se posle vesti da su Ujedinjeni Arapski Emirati dobili organizaciju World Expo sajma naredne godine popeo na vrhu Burdž Kalife i mahao zastavom svoje otadžbine.  

"Hvala Novače na lepim rečima. Bilo je zaista lepo videti te. Nastavi to što radiš i inspirisaćeš ljude sportom, kao što si već uradio sa milionima širom sveta", odgovorio mu je Fazza.

Đoković se trenutno priprema za novu sezonu i Australijan open na kom će braniti titulu osvojenu prošle godine.