„Šta mi se to  dešava“: Novak  Đoković
profimedia
Novak Đoković izlazi na teren u Melburnu

Tanjug/AP, Aaron Favilla

Novak Đoković izlazi na teren u Melburnu, Foto: Tanjug/AP, Aaron Favilla

Dan posle osvajanja Australijan opena, Novak Đoković je rekao da je još rano da sumira utiske nakon što je postao rekorder u Melburnu sa sedam grend slemova. 

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, desetak dana kasnije, Nole je došao k sebi i otkrio šta mu je sve prošlo kroz glavu kada je demolirao Rafaela Nadala u finalu. Prva pomisao mu je bila da je prestigao svog teniskog idola, velikog Pita Samprasa, po broju trofeja na grend slem turnirima.

- Govorio sam ranije da sam se uvek ugledao na Samprasa. Kada sam počinjao da igram tenis, jedna od prvih slika koje sam video u tom sportu bila je Pit kako osvaja Vimbldon, čini mi se 1993. godine - rekao je Đoković.

Legenda uz legendu:  Nole i Sampras

Promo

Legenda uz legendu: Nole i Sampras, Foto: Promo

Nole se prisetio i mesta gde je prvi put video Samprasa, koga je, dakle, prestigao po broju grend slemova - Amerikanac je ostao na 14, Nole je na 15.

- Sećam se, bio je januar, a ja sam sa porodicom bio na Kopaoniku. Pre mene niko nije pipnuo reket u porodici. Uopšte nismo tradicionalno teniska porodica, pa čak ni sportska. Videvši Samprasa kako diže pehar, to je za mene definitivno bio znak da treba da počnem da se bavim tenisom. Bio sam inspirisan da budem kao slavni Amerikanac - dodao je Novak.

Sad kad ga je prešišao i ide ka tome da postane najveći teniser svih vremena, Nole i dalje ne može da veruje da se to dešava.

Đoković 237. nedelju na čelu ATP liste

Novak Ðoković je 237. nedelju započeo na prvom mestu ATP liste. Kao i prošle nedelje, Ðoković ima 10.955 bodova i veliku prednost u odnosu na prve pratioce, Španca Rafaela Nadala (8.320) i Nemca Aleksandera Zvereva (6.475). Gledajući ostale srpske tenisere, Dušan Lajović je ostao na najboljem plasmanu karijere - 42, Filip Krajinović drži 72. poziciju, Laslo je Ðere 88, Miomir Kecmanović 118, dok se Viktor Troicki pomerio za jedno mesto i sada je 185.

 - Ostao sam bez reči. Nisam imao mnogo vremena da razmišljam o tome, ali polako počinjem da shvatam ono što sam uradio. I sam Melburn je nešto posebno, ne samo zbog broja titula koje sam osvojio. Mislim da ne postoji nijedan turnir na svetu koji se toliko trudi da unapredi svoje usluge i olakša život igračima, ali i navijačima i medijima. To je definitivno turnir koji je postavio vrlo visoke standarde. Za mene je Australijan open najbolji grend slem, čak i najprijateljskiji, ako bih mogao tako da ga nazovem. Ljudi su tamo divni - zaključio je Đoković.