Novak Đoković
AP/HamishBlair
Novak Đoković

AP/HamishBlair

Novak Đoković, Foto: AP/HamishBlair

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je sve velike turnire, oborio brojne rekorde i na dobrom je putu da postane najveći igrač svih vremena. Ipak, nikada još nije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i srpski as ne krije da mu je najveći san da se okiti najsjajnijim odličjem.

Do sada u karijeri ima bronzu sa OI iz Pekinga 2008. godine, kada ga je Rafael Nadal pobedio u polufinalu, pre nego što je Đoković Džejmsa Blejka u borbi za bronzu.

Zatim su usledila dva bolna poraza od Huana Martina Del Potra. U Londonu ga je Argentinac pobedio u meču za treće mesto, da bi četiri godine kasnije u Riju, "Div iz Tandila" bio bolji u meču prvog kola.

Hoće li Novak osvojiti zlato u Tokiju?

 

- To je jedan od mojih snova, naravno. Ne želim da budem nezahvalan zbog osvajanja bronze, takođe je uspeh... Igrao sam i u Londonu polufinale, izgubio, a onda i za treće mesto. Uvek pronalazim ekstra motivaciju da dam sve od sebe prezentujući svoju zemlju. Posebno na Olimpijskim igrama, svi znamo da je to najveći sportski događaj - rekao je Đoković.

Nema nikakve dileme da će Novak ove godine učiniti sve da u Tokiju stigne do zlatne medalje.