Novak Đoković
Alo/masanori jošida
Novak Đoković

Alo/masanori jošida

Novak Đoković, Foto: Alo/masanori jošida

- Nisam se eksponirao, generalno sam povučen čovek - ovako je počeo ekskluzivnu ispovest Zdenko Žagar (82), otac Dijane Đoković i rođeni deda najboljeg tenisera sveta. I zaista, mnogi i ne znaju da Nole ima živog dedu. 

Iako u poodmaklim godinama, Zdenko deluje vrlo vitalno, pa odmah zaključujemo da je Novak deo gena povukao od njega. Na zidu visi Noletov reket, u drugoj prostoriji je sobni bicikl.

- Geni su geni. Često se zezam na tu temu. Aktivan sam, bavio sam se dosta odbojkom, još igram rekreativno. Obožavam skijanje - istakao je naš domaćin.

Nekadašnji oficir Vojske SFRJ potom počinje svoju životnu priču, koja ima mnogo sličnosti s hiljadama sudbina u bivšoj zemlji.

Novak Đoković

Tanjug/Srdjan Stevanović

Novak Đoković, Foto: Tanjug/Srdjan Stevanović

Skijanje je, ispostavilo se, imalo ključnu ulogu u celoj priči.

- Pa Dijana je Srđana upoznala na skijanju na Kopaoniku, on i njegov brat su bili vrhunski skijaši, takmičari i reprezentativci. Kasnije se rodio Novak kao prvi njihov sin, ali nisam mnogo učestvovao u njegovom odrastanju. - Dodaje da je Srđan Đoković čudo od čoveka i da je najzaslužniji za stvaranje najboljeg tenisera i sportiste sveta.

Naš sagovornik otkriva da se porodica snalazila i trpela velika odricanja samo da bi Novaku obezbedili napredak.

- Sećam se, baš smo se vratili sa skijanja, zove me Dijana. "Tata, pozajmili smo novac na tvoje ime", saopšti mi. Ja je upitam kako će to da vrati. Ona odgovori da ne brinem. I jednog dana pitam šta je bilo s tim dugom, i oni kažu da su sve pošteno vratili, i glavnicu i kamate, koje su inače bile velike. I ja sam im pozajmljivao, naravno, bez kamate i uvek bi mi vratili.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (1)

Maxmen

15.07.2020 01:18

Bravo deda,jos oficir SFRJ,da se zna ,nema pardona.??XYV