Milica Ristić
D. Briza
Milica Ristić

D. Briza

Milica Ristić, Foto: D. Briza

U pauzi mečeva zbog kiše na Rolan Garosu Novak Đoković je rešio da sačuva od zaborava jedan od starih zanata.

Novak Đoković, Rolan Garos

Tanjug/AP, Pavel Golovkin

 

Uz asistenciju supruge Jelene, najbolji naš sportista je umesto reketa u ruke uzeo igle i vunicu i započeo svoj prvenac u štrikanju.

Novak i Jelena Đoković

Printskrin

Novak i Jelena Đoković, Foto: Printskrin

Fotografija koju je iz Pariza objavila Jelena brzo je obišla planetu, a ispod zidina beogradskog Kalemegdana juče je započela polemika među našim najboljim pletiljama - kojom tehnikom Nole štrika, da li ga Jelena dobro obučava i u kom pravcu ide njegova kreacija.

Milica Ristić

D. Briza

Milica Ristić, Foto: D. Briza

- Po položaju Noletovih ruku, po načinu na koji drži igle, Jelena ga dobro uči. Koliko vidim, Nole je odlučio da ištrika ešarpu, a za to je i najvećim majstorima potrebno bar sedam dana mukotrpnog rada. U svakom slučaju, kad bih ga ja „trenirala“, postao bi šampion i u štrikanju - uz osmeh će Milica Ristić, 80-godišnja penzionerka, bivša konfekcionarka koja je čitav radni vek provela u „Zelengori“ sa Umke.

Njegov rad bi vredeo desetine hiljada evra

Gospođa Milica lako procenjuje vrednost Novakovog remek-dela još u ranoj fazi pletenja...

- Takve ešarpe nisu skupe. Evo, ja veće prodajem za 1.000 dinara, one manje za 600-700. E sad, kad bi Nole izložio svoj rad, za njega bi mnogi izdvojili i nekoliko desetina hiljada evra. U to sam sigurna. Ipak, je to Novak Đoković, najbolji sportista sveta - uverava nas Milica.

Naša sagovornica pažljivo zagleda Novaka na fotografiji...

PROČITAJTE JOŠ:

- Štrikanje opušta, verovatno mu pomaže da se bolje koncentriše. Nije to lako, u brojanju rupa i redova se lako ispadne. Umetnost je to, ali njemu sve ide od ruke, želim mu puno sreće s iglama