Novak Đoković Vimbldon
AP WILL OLIVER
Novak Đoković Vimbldon

AP WILL OLIVER

Novak Đoković Vimbldon, Foto: AP WILL OLIVER

Organizatori Vimbldona odlučili su da isplate novac koji su dobili od osiguranja za otkazivanje turnira. Kako teniseri i teniserke u periodu kalendarske godine u kojoj nema turnira zbog pandemije koronavirusa, ne bi ostali bez određenih primanja, Vimbldon je odlučio da novac dobijen od osiguranja zbog otkazivanja ovog Gren slema, uplati na račune 620 igrača i igračica u različitim kategorijama.

Ukupna svota novca koja je izdvojena je 10 miliona funti. Ona će pokriti, u zavisnosti od svetskog poretka, 224 igrača koji bi igrali kvalifikacije u singlu i svaki od njih će prihodovati 12.500 funti, dok će 120 igrača i igračica iz glavnog žreba dobiti po 25.000 funti.

Teniseri i teniserke koji bi se domogli glavnog žreba u dubl konkurenciji na računu će biti bogatiji za 6.250 funti, dok će igrači i igračice koji igraju u invalidskim kolicima dobiti po 6.000 funti, dok će četiri takmičara u kvad invalidskim kolicima prihodovati po 5.000 funti.

Prema aktuelnoj ATP listi, koja je zamrznuta, ova informacija značiće da bi Novak Đoković, Dušan Lajović i Filip Krajinović bili u glavnom žrebu i njima će biti uplaćeno po 25.000 funti, dok bi Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Nikola Milojević, Danilo Petrović i Viktor Troicki igrali kvalifikacije i zaradiće 12.500 funti. Što se ženske konkurencije tiče, Nina Stojanović i Olga Danilović bile bi među kvalifikantkinjama. Od organizatora je istaknuta želja da se turnir za narednu godinu održi u normalnim okolnostima, ali to će zavisiti od stanja u svetu, te je navedeno da će Vimbldon pratiti druge sportske događaje, ne bi li se pravoremeno objavio javnosti o daljim koracima.

PROČITAJTE JOŠ: