Novak Đoković
AP
Novak Đoković

AP

Novak Đoković, Foto: AP

Svako ko prati tenis, naročito onaj koji se igra na Gren slem turnirima, jako dobro zna da organizatori večito vode računa o satnici i uslovima igre samo za Švajcarca Rodžera Federera. Naročito oni u Melburnu.

Iako je osvojio šest titula, Novak Đoković je na Ozi openu morao da igra po najgorim mogućim vremenskim prilikama, kao što je bilo onda kada su on i Gael Monfis prebacivali loptice preko mreže na +60 stepeni.

Kao prvi nosilac i favorit na turniru, Novak je konačno od organizatora dobio tretman kakav zaslužuje - meč prvog kola protiv Amerikanca Mičela Krugera igraće u ponedeljak uveče od 19 časova po njihovom, odnosno u utorak prepodne od 9 časova po srpskom vremenu.

Čini se da će organizatori ovog puta daleko više nego inače voditi računa o Novaku, ali Federer će im zauvek ostati najvažniji.

"Da se razumemo, Rodžer Federer je zlatna koka tenisa. Ne Novak Đoković. Činjenica je da je Rodžer tražio da igra u večernjim terminima. Činjenica je da je to i dobio. Činjenica je i da Đoković nije tražio određeni ternim za svoj meč i da je igrao prva dva meča po jakom suncu. Sada novinari i Novakovi navijači tvrde da to nije fer. Prestanite! Odluke o mečevima su biznis odluke. Ponoviću: Rodžer je zlatna koka. On dobija najveću pozornicu i igra pred najviše navijača. To je tako prosto. Da li je fer? Ne znam, a i ne zanima me. Život nije fer", rekao je svojevremeno Džon Mekinro.