Nadal, Federer, Đoković
EPA/Nic Bothma
Nadal, Federer, Đoković

EPA/Nic Bothma

Nadal, Federer, Đoković, Foto: EPA/Nic Bothma

Direktor Rolan Garosa Gi Forže smatra da Rodžer Federer neće ove godine završiti karijeru, te očekuje da se naredne pojavi na turniru u Parizu.

Švajcarski teniser je nedavno saopštio da je operisao koleno, te da će zbog toga propustiti sve turnire do početka sezone na travi. To znači da ga ponovo neće biti na Rolan Garosu.

"Razočarani smo što ne možemo da računamo na Rodžera. Ipak, siguran sam da nas očekuje odličan turnir, s obzirom na to ko će se sve naći u žrebu", rekao je Forže.

Rodžer Federer

EPA Will Oliver

Rodžer Federer, Foto: EPA Will Oliver

"Ove godine imamo krov na stadionu Filip Šatrije, Rafael Nadal bi mogao da osvoji 20. Gren slem titulu, a siguran sam da sve zanima šta može da uradi prvi teniser sveta Novak Đoković. Biće tu i mladi igrači. Svakako će turnir imati šta da ponudi".

Ipak, prvi čovek turnira u Parizu nada se da će Federer biti tu 2021. godine.

"Ne mislim da je ovo kraj njegove karijere. Nadam se da ćemo ga videti. Računam da će biti tu naredne godine. Jedan je od najboljih tenisera u istoriji, a kada pogledate u prošlost vidite velike igrače koji su igrali i sa 40 godina. Zašto to ne bi bio slučaj i sa Rodžerom. On igra na visokom nivou, voli ovo što radi".

Švajcarac bi na teren trebalo da se vrati na turniru u Haleu, pred Vimbldon.