Novak Đoković
Instagram
Novak Đoković

Instagram

Novak Đoković, Foto: Instagram

Kada ste uz Novaka Đokovića, o vama celi svet zna jer ste deo pobedničkog tima najboljeg tenisera sveta. 

PROČITAJTE JOŠ:

Znamo ko mu je trener, fizioterapeut, kondicioni trener... a sada upoznajemo i Noletovog kuvara.

Reč je o Lazaru Nestoroviću, koji kaže da pripremu veganskog menija doživljava kao umetnost, ali i kao nauku. Dodaje i da je način na koji čovek unosi hranu veoma važan.

Lazar Nestorović

Printskrin, RTS

Lazar Nestorović, Foto: Printskrin, RTS

- I dalje razmišljam da li je dovoljno biti samo kuvar, ali mislim da moramo mnogo više učiti da bismo uspeli u životu. Dobro je biti i pekar, i poslastičar, i sve zajedno - rekao je za RTS Lazar.

Zapravo, Lazar je Novakov kuvar kada najbolji teniser sveta boravi u Srbiji. Tada njemu i njegovoj porodici hranu sprema upravo Nestorović.

- Sve što sam dosad spremio bilo je dobro. Novak je specifičan, a što se tiče ishrane, nije komplikovan. Njegova pobeda je zbog njegovog uma. U profesiji um je najvažniji, jer ako mi dozvolimo da nešto ili neko utiče na nas, onda smo napravili veliku grešku. Postajemo robovi, jer ko su drugi da odlučuju da nam uskomešaju osećanja. A pritom, treba da odlučujemo u minuti, što je veliki problem u kuhinji, pošto sve mora da se završi brzo.

Novak Đoković

Instagram

Novak Đoković, Foto: Instagram

Lazarev recept za uspeh u bilo kojoj profesiji je jasan:

PREPORUČUJEMO I OVO:

 

- Ko želi da uspe, mora duže da ostane na poslu, čak i kad mu se završi smena. Ključ uspeha je da učiš da bi postigao ono što želiš. 

Ipak, ume dan u kuhinji da bude nezgodan.

- Iz dana u dan je veoma stresno. Pričamo o ljudima koji žele da uspeju u životu i moraju mnogo više da ulože sebe u sve to, jer stradaju kičma i vene. Usput, nema kuvara koga ne bole vene - jasan je Nestorović.

Đoković i dalje ubedljivo prvi

Uprkos eliminaciji u ranoj fazi Mastersa u Indijan Velsu, Nole i dalje ubedljivo vodi na ATP listi sa 10.990 bodova. Veliki skok zahvaljujući plasmanu u četvrtfinale Indijan Velsa ostvario je Miomir Kecmanović, do 95. na svetu, a u Top 100 su još dvojica srpskih tenisera - Laslo Ðere na 31. i Dušan Lajović na 44. mestu. Filip Krajinović je napredovao za 10 pozicija i sada je 103. na svetu.

Lazar naglašava da je čin konzumiranja hrane bitan. Recimo, ako gledamo televiziju i jedemo, „um je zbunjen i ne zna šta da radi“. Na ishranu utiče i stres.

- Stres je jedna od ključnih stvari za stomak. Ako ste pod stresom, telo ne zna da li ste napadnuti ili povređeni. Onda telo reaguje izbacujući svu hranu iz sebe, kao da se sprema za bežanje - zaključio je Lazar.