Mats Vilander o Novaku Đokoviću
Tanjug/Tanja Valić/AP/Andrew Med
Mats Vilander o Novaku Đokoviću

Tanjug/Tanja Valić/AP/Andrew Med

Mats Vilander o Novaku Đokoviću, Foto: Tanjug/Tanja Valić/AP/Andrew Med

* Mats Vilander se pita kako pobediti Novaka na Vimbldoni

* Šveđanin je govorio i o predstojećem polufinalu Đoković - Bautista Agut

* Novak je kao "ljudski zid", kaže komentator Eurosporta

Mats Vilander, bivši švedski teniser a sada analitičar Eurosporta, govorio je o igri Novaka Đokovića na Vimbldonu. Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona silovitom pobedom nad Belgijancem Davidom Gofanom (6:4, 6:0, 6:2).

Vilander je ocenio da je u tom meču Novak bio "kao ljudski zid".

"Ono što Novak radi i što je radio bilo je u svemu za malo bolje od onoga što je radio Gofan. Bio je kao 'ljudski zid', uopšte nije pravio greške. Impersionirao me je kako se vratio nakon što je pretrpeo brejk u prvmo setu. Mislim da je on jednostavno predobar. Gledajući kako se vratio posle prvih sedam gemova i odigrao ostatak meča vidim jasan problem za sve ostale – mislite da ste ga 'uhvatili' u lošem izdanju, a onda se on odjednom probudi", izjavio je Vilander za Eurosport.

Proslavljeni Šveđanin se zapitao kako pobediti Novaka Đokovića.

Novak Đoković

EPA-EFE/NIC BOTHMA

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

"Posle onoga što smo videli u četvrtfinalu, ne znam. Izgleda kao šampion, ali ga još niko nije dobro izazvao. Mada, mislim da neće ni biti takve prilike. Možemo da kažemo da je Gofan mogao više da rizikuje, ali on to jeste radio na početku, posle je pao. Ja mislim da je Novakovim protivnicima u glavi uvek: 'Ovo moram da radim tri sata! Pa to je nemoguće". Njegovi protivnici konstantno sumnjaju u sebe, a on je neumoljiv", istakao je Mats.

Vilander je zatim nastavio o polufinalnom meču između Novaka i Bautiste Aguta.

"Mislim da smo mogli da imamo veoma dobar meč, da se Novak malo više umorio u četvrtfinalu. Ali on je bio pun samopouzdanja, dobro je izgledao i odigrao meč u kojem nije trošio energiju. Mislim da protiv Bautiste Aguta može da bude sličan meč ovome i Španac će sigurno verovati da može da dođe do pobede, jer je to radio već dvaput ove godine", izjavio je Vilander i dodao:

"Možda bi mogao (da ga pobedi) i na travi, ali ne verujem da to može da uradi na Centralnom terenu Vimbldona u pet setova. Ako bi se to dogodilo, ukoliko bi u finalu Vimbldona gledali Aguta a ne Novaka, onda bih to nazvao iznenađenjem veka".

Šveđanin je na kraju prognozirao pobednika i tačan rezultat.

PROČITAJTE JOŠ:

"Mislim da će Novak pobediti u četiri seta. Mislim da će meč imati sličan razvoj kao četvrtfinalni protiv Gofana gde je imao sreće da osvoji prvi set. Mislim da će Agut biti dobar u 30-45 minuta meča, pa čak i bolji od Novaka. Ali gledajući meč koji može da traje četiri sata, nema šanse da pobedi Novaka Đokovića", zaključio je Vilander.

BONUS VIDEO:

Noletova žurka posle pobede na Vimbldonu!