Tenis Sandgren
AP/Frank Franklin Li
Tenis Sandgren

AP/Frank Franklin Li

Tenis Sandgren, Foto: AP/Frank Franklin Li

On je, kao i svi ostali, u dvonedeljnom karantinu, ali nije srećan zbog lošeg medijskog tretmana.

Poznato je da jeAmerikanac imao problema pred put u Australiju, pošto je dobio test da je pozitivan, a koronu je imao još u novembru. Ipak, posle se ispostavilo da je imao neaktivan virus u svom organizmu.

- Nije bilo kao da sam se ušunjao u avion. Vidim da su mnogi to predstavili kao da sam kršio pravila, kao da sam pirat, da sam zaobišao pravila koja su na snazi u Australiji. Pretvorilo se u nešto što nema veze sa istinom. Zapanjen sam da je od svega napravljena priča. Ipak, to vam je Tviter. Samo sam pokušao da zasmejem ljude, a pretvorilo se u nešto bizarno i kontroverzno - rekao je Sandgren.

On je dodao i da je oko svega napravljena takva priča kao da su igrači svojim dolaskom ugrozili stanovnike Melburna i da se ponašaju bahato.

- Stvorena je negativna konotacija oko svega što se tiče turnira, kao da smo došli i ugrozili lokalnu zajednicu, kao da nas nije briga. Takođe, govorili su da smo elitisti i da se ponašamo tako kao da su drugi gori od nas. O tome nema ni govora. Vlada Australije je odobrila program, izgubljeni su sati kako bi se sve koordinisalo na siguran način i teniseri to poštuju. Neki su frustrirani jer je takva situacija. Trenirali su mesecima, tačnije mesec i po tokom pauze i nije mala stvar biti zaglavljen u sobi bez prilike da treniraš - zaključio je Sandgren.

Pročitajte još: