Olga Danilović
EPA/Sergei Ilnitsky
Olga Danilović

EPA/Sergei Ilnitsky

Olga Danilović, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Kraljevo će biti domaćin meča Srbija - Kanada u FED kupu. Odlične organizacije Dejvis kup mečeva reprezentacije Srbije protiv Hrvatske 2015. i Indije 2018, kao i duela FED kupa protiv Španije 2016, bile su najbolja preporuka da Kraljevo opet dobije poverenje čelnika Teniskog saveza Srbije.

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva, dr Predraga Terzića, FED kup reprezentacija Srbije, koju predvodi selektor Tatjana Ječmenica Jevtić, će 17. i 18. aprila u novoj hali sportova kraj Ibra ugostiti nacionalnu selekciju Kanade, u okviru plej-ofa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe FED kupa 2021.

- Naš grad je, svakako, postao jedan od važnih sportskih centara Srbije spreman da na najvišem nivou organizuje međunarodna reprezentativna takmičenja. To smo pokazali i dokazali organizujući teniske, odbojkaške, rukometne i košarkaške spektakle, a to ćemo potvrditi i u aprilu kada ćemo biti domaćini FED kupa, kao i početkom juna kada nam sledi Liga nacija za odbojkaše - zadovoljno konstatuje gradonačelnik Terzić.

FED kup reprezentacija Srbije u Kraljevu je 2016. ugostila Španiju. Predvođene Muguruzom i Suarez Navaro gošće su tada slavile sa ubedljivih 4:0, prepustivši Srpkinjama u četiri meča samo jedan set. U gradu na Ibru svi se nadaju da će ovoga puta protiv Kanade naše teniserke imati više uspeha.