Novak Đoković
EPA/Rhona Wise
Novak Đoković, Foto: EPA/Rhona Wise

 

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Đoković - Delbonis na portalu Alo!

6:1 KRAJ! SET/MEČ JE UZEO NOVAK. Posle tačno dva sata igre pao je odlični Delbonis. Bilo je teških perioda, Argentinac je odigrao set karijere, ali je Đokovićev kvalitet presudio.

5:1 Suvi kvalitet dolazi do izražaja. Smirio se Novak, najzad je sve kako i treba.

4:1 Potvrdio je Novak brejk. To nije uspeo u prošlom setu, sada bi trebalo da bude lakše.

3:1 BREJK! HAJDE, NOVAČE! Kao i u prva tri seta, Đoković je uzeo četvrti gem. Nadajmo se da će se ponoviti slučaj kao iz prvog, to jest da će osvojiti set/meč.

2:1 Bilo je malo nervoze, ali ipak je stigao do prednosti Novak. Biće ovo težak set.

1:1 Uspeo je Novak u ovom gemu da uzme dva poena, ali ne i da dođe do izjednačenja i neke prilike za brejk.

1:0 Dobro je. Posle jako teške situacije i na startu trećeg seta, Novak je uspeo da preokrene i osvoji početni gem.

TREĆI SET

4:6 DELBONIS UZIMA SET! Apsolutno neverovatna partija Argentinca, igra vrlo verovatno partiju života u ovim trenucima. U setovima je 1:1.

4:5 Najzad je uzeo gem Đoković i smanjio prednost. Argentinac će servirati za set.

3:5 Potvrio je brejk Delbonis. Sad nema sumnje, Federiko Delbonis igra partiju karijere. Ako ne karijere, barem godine. Ovo je daleko iznad njegovog realnog nivoa.

3:4 BREJK ZA DELBONISA! Opet neshvatljivi pad koncentracije kod Novaka, kao i u prvom setu. Nakon 3:1, sad je rezultat 3:4.

3:3 Imao je Novak 0:30, ali onda su usledila gtri servis vinera gorostasnog Argentinca, potom i sjajan bekhend koji mu je proradio u poslednje vreme i sve je u ravnoteži u drugom setu.

3:2 VRAĆA BREJK ARGENTINAC! Najbolji poen na meču nažalost je pripao Argentincu. Uzevši u obzir silinu kojom je odigrao u ovim trenucima, može se reći da je Delbonis odigrao gem života. Novak je bio na nivou, ali ništa nije mogao. U naletu besa polomio je reket.

3:1 BREJK ZA NOVAKA! Naš teniser je iskoristio Delbonisovu dekoncentraciju i posle velike borbe u ovom gemu ipak došao do željene prednosti.

2:1 Lako je opet došao do gema Novak. Zapravo, osim trenutka kada je Delbonis napravio brejk u prvom setu, Novak je bio perfektan sa svog servisa. 

1:1 Argentinski teniser nastavlja dobro da servira. Baš kao i Novak maločas i on je dobio gem bez izgubljenog poena.

1:0 Bez izgubljenog poena Novak započinje drugi set. Početak kakav je našem teniseru bio potreban.

DRUGI SET

7:5 SET! Novak je iskoristio ukupno treću set loptu u meču i poveo sa 1:0. Posle velikog pada u igri uspeo je da se vrati i u svom stilu završi započeto.

6:5 Posle tri izgubljena gema zaredom, Đoković je najzad, i to sa dosta muke, uspeo da sačuva svoj servis. 

5:5 Neočekivano lako je Delbonis osvojio gem na svoj servis. Odjednom je Novak potpuno stao, a u ovom gemu je osvojio samo poen.

5:4 BREJK I ZA DELBONISA! Nažalost, Novak je previše slobode u igri ostavio Argentincu, a ovaj je iskoristio pad u igri Srbina i sačuvao šanse za set.

5:3 Novak je bio na korak od seta, ali se Delbonis vratio u ovaj gem, te uspeo da pre svega sjajnim servisima održi sebe u životu.

5:2 Drugi Đokovićev gem u ovom meču u kojem protivniku nije dozvoli nijedan poen.

4:2 Argentinac je dobio gem u kojem je dobro servirao. Imao je dva servis vinera, tako da je za sada i dalje u setu.

4:1 Novak je potvrio brejk. Malo se namučio, ali rezultat je onakav kakav i treba da bude.

3:1 EVO GA! BREJK! Posle tri uzastopne greške Delbonisa i četiri ukupno poena Đokovića u seriji, naš teniser je stigao do prednosti.

2:1 Opet lako Đoković. Servis odlično funkcioniše na početku meča, tako da Argentinac nema ozbiljnije šanse ne samo da ga ugrozi, već i da uđe u dužu razmenu.

1:1 Delbonis je bez muke vratio gem.

1:0 Novak je lagano otvorio meč. Dozvolio je jedan poen protivniku.

PRVI SET

22:35 Meč je počeo. Đoković prvi servira.

22:30 Oba tenisera su izašla na teren. Očekuje se skori početak meča.

22:20 Završio se okršaj Halepove i Hercogove. Rumunska teniserka je slavila 2:1 u setovima, ubrzo se očekuje i meč Novaka Đokovića i Federika Delbonisa.

21:55 Meč je trebalo da počne u 20:30, međutim Simona Halep i Polona Hercog i dalje igraju svoj meč. Igra se treći set, rezultat je 1:1 u njemu.

Dobro došli na uživo prenos meča Novak Đoković - Federiko Delbonis na portalu Alo!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobedio je Bernarda Tomića u drugom kolu turnira u Majamiju, dok mu je današnji protivnik Federiko Delbonis.

Srpski teniser iza sebe ima filmskih godinu dana, pošto je u tom periodu gubio od anonimnih igrača, a potom i osvajao titule na najvećim svetskim pozornicama.

"Poslednjih dvanaest meseci su veoma posebni za mene. Mislim, kao ništa što sam ikada iskusio u karijeri, to sigurno", rekao je Novak novinarima.

Prošle godine Đoković je odmah na startu turnira eliminisan od Benoe Pera. Tada je za Novaka Majami došao u nezgodnom trenutku, pošto je malo pre toga operisao lakat.

Pobednik ide na Roberta Bautistu.