Novak Đoković i Mark Rizon
EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI AUSTRA
Novak Đoković

EPA/Dan Himbrechts

Novak Đoković, Foto: EPA/Dan Himbrechts

Ovaj novinar sa Novog Zelanda dospeo je u javnost srpskih medija kada je tokom Vimbldona prošle godine napisao veoma uvredljiv tekst o tada najboljem teniseru sveta - Novaku Đokoviću! On je Srbina vređao na osnovu fizičkog izgleda, potom je grdio njegovo ispoljavanje emocija, da bi naglasio na kraju da nikad neće biti najbolji! 

Sada se dotakao svih najboljih tenisera u muškoj konkurenciji i žestoko udario po "belom sportu"! Osvrnuo se na novu generaciju fanova, za njega Federer je jedan od najvećih sportista ikada, ali smatra da ga tinejdžeri gledaju kao "nekog ko se prodaje"

"Federer nije jedan od njih. On je muškarac (bloke) koji je izmorfisan u deo generacije njihovih roditelja. On je švajcarski bankar u teniskom šorcu! To se dešava kada ludaci preuzmu ludaru! Dva sporta koji imaju najstariju demografsku grupu su golf, njenu medijanu čini prosečna starost od 64. godine i tenis sa 61. prosečnom starošću!" - započeo je Rizon pa se osvrnuo na Đokovića:

"Novak je imao bezobrazluk kada je došao na scenu, ali su Federer i Nadal to ispeglali iz njega! Sada je Đoković predsednik Saveta igrača ATP-a i priča kao da je Vol Strit odelo!"

Nik Kirjos

AP/Steve Christo

Nik Kirjos, Foto: AP/Steve Christo

Nik Kirjos je izjavio prošle godine na US Openu: "Niste mogli da izabere dosadniji sport kao profesiju"

"Iako su skandali njegovi talenti, Kirjos je rekao istinu o ovoj generaciji! Deca smatraju da je tenis dosadan. Ne identifikuju se sa ovim ljudima. U pravu su, tenis im je dosadan!" - nastavlja Rizen svoj tekst!

Smatra da je publika na teniskim terenima veoma stara i bogata, a da svoje piće piju iz roze sise! Smatra da se u Americi mladi navijači opredeljuju za košarku i fudbal:

"Moj sin je fan Luke Dončića koji ima isto godina kao on! Jedna stvar u koju sam ubeđen da neće gledati ove nedelje je 32-godišnji Fabio Fonjini!" - opleo je Rizon i po Italijanu!

Mark je rekao da će nastaviti da prati tenis zato što je odrastao uz stariju generaciju:

"Kao klinac gledao sam Bjorn Borga, Vitasa Gerulaitisa i Džon Mekinroa. Ti momci su bili super kul, bili su buntovnici i imali su harizmu! Mekinro se svađao sa celim svetom dok su druga dvojica bili najmoderni u svim Njujorškim noćnim klubovima, da bi ih potom Mekinro nosio kuću! Za razliku od Federera koji samo uđe i izađe, na više načina, Borg se penzionisao mlad, zato što bi to Džimi Din (američki kantri muzičar) uradio! Ko želi da bude heroj srednjih godina?"

Koko Gauf

twitter/Respiro_Tenis

Koko Gauf, Foto: twitter/Respiro_Tenis

Pohvalio je ženski tenis i novu generaciju koju predvodi 15-godišnja Koko Gauf! Upravo je njen meč protiv Naomi Osake na US Openu razbio konkurenciju u subotu uveče na televiziji!

"Možda ženski tenis napreduje, ali kakva je budućnost muškog tenisa? Federer i Nadal odlaze sa generacijom fanova koja su kreirana Rod Lejverom, Džonom Njukambom, Bili Džin Kingom, Mekinroom, Borgom, Navratilovom... Mislim da deca neće gledati tenis za 30 godina. Ironija je to što Federerova generacija ubija igru. Mi mislimo da su sjajni i plaćamo ogromnu količinu novca preko sponzora, televizije i ostalih načina. Ali deca misle da su dosadni! I znate šta, mislim da su u pravu! Ova sadašnja generacija igrača ne reprezentuje biološku raznovrsnost, oni prezentuju fosilna goriva, metaforično i bukvalno!"

Osvrnuo se na udar aktivista predvođenim Gretom Tunberg, o tome možete da čitate više u linku iznad i ispod!

Autor teksta se još jednom izvinio deci i poručio im da nisu pogrešili, pozvao ih je da zajedno gledaju košarku, zato što su ti momci "pravi"!