Novak Đoković
Youtube/ Wimbledon
Novak Đoković

AP Photo/Tim Ireland

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Tim Ireland

* Đoković je u četvrtfinalu Vimbldona savladao Davida Gofana u tri seta – 6:4, 6:0, 6:2

* Najbolji teniser sveta u borbi za finale igraće protiv Roberta Bautiste-Aguta, koji je u četiri seta savladao Gvida Pelju

* Ovo je deveti put da Đoković igra polufinale Vimbldona. Zasad ima četiri titule

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se suočio sa nesvakidašnjim pitanjem posle meča četvrtfinala Vimbldona protiv Davida Gofana.

Nekoliko puta tokom meča, Novak je glasno uzviknuo posle dobijenih poena, a na pitanje novinara da li je time želeo “da vokalizuje svoje udarce”, jer je odmah posle podigao nivo igre, Novak se nasmešio.

“Interesantno, nisam to primetio. Ne znam, možda je to mentalne prirode, isto kao i fizičke. Ako se ne osećate dobro na terenu, ako ne počnete dobro, onda ste u defanzivi jer onda vaš rival oseća da ima šansu da diktira igru sa osnovne linije. On je bio bliži liniji, ja udaljeniji. Diktirao je ritam. Izgubljen servis mi je na neki način pomogao jer sam posle toga počeo da igram slobodnije i da više napadam. Verovatno je to bio slučaj. Da li stenjanje pomaže, ne znam, nema nekog posebnog pravila. Možda danas jeste. Ne znam. Ponekad pomaže, ponekad ne. Možda je to deo mog stila”, dodao je Đoković.

Novak Đoković

AP/Tim Ireland

Novak Đoković, Foto: AP/Tim Ireland

Prvi teniser sveta je pričao i tome da li zna sve tajne igre na travi. Na konstataciju novinara da je teško igrati bolje od ovoga, rekao je:

“Hvala, uzeću to kao kompliment. Pokušavam uvek da budem pozitivan kad je reč o mojoj igri, ali istovremeno znam da ima još ptostora da napredujem. Pojedini udarci, kao servis, slajs, možda bih još mogao da njima da radim. Uvek ima stvari koje mogu da se unaprede. Nisam samokritičan. To je samo zdrav način razmišljanja za sportistu koji stremi boljem”.

PROČITAJTE JOŠ:

Na kraju, otkrio je i koji deo dana voli najviše na Vimbldonu, kada kaže najviše uživa u predivnim cvetnim dekorima koji su svuda okolo.

“Cveće je prelepo. Volim taj deo dana kada publike još nema, tada možeš da se slobodno krećeš svuda kao igrač. Tada primetiš koliko ustvari napora ulažu ljudi iz organizacije u to da učine ovaj možda i najčuveniji teniski klub na svetu još lepšim”, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković đuska i peva uz "200 na sat"