Novak Đoković
AP Photo/Frank Franklin II
Novak Đoković

AP Photo/Frank Franklin II

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Novak je na tom turniru prvi i jedini put nastupao 2007. godine, a tamo je osvojio treću titulu u svojoj karijeri!

Sasvim je logičan potez Đokovića koji je odlučio da napadne prve mesto koje je izgubio na samom kraju ove sezone koja je završena Dejvis kupom!

Mičal Samulski, čuveni teniski novinar, na svom Tviter profilu objavio je informaciju da je Novak Đoković odlučio igrati na turnir iz Serije 250 u australijskom Adelejdu! 

A na njegovoj objavi javili su se mnogi navijači Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji su vređali našeg najboljeg tenisera svih vremena!

"Zovem ga đokoku*ka zbog razloga. Ne mogu da ga podnesem" - napisala je Rosi. "Zbog čega? On je takvo deriše, nikad neće dostići visine Rafe i Rodžera. Nada se da će smanjiti razliku. O moj bože!" - još jedan fan Nadala i Federera je prokomentarisao.. "Bože, kakva jadna budala!" - napisala je Vanda...

Bilo je i onih komentara koji su razumeli odluku Novaka, ali većina je negativno prokomentarisala što Đoković učestvuje na turniru ATP serije 250..

Koliko su dvolični ti navijači najbolje pokazuje statistika, Đokoviću je potrebno da odigra 237 mečeva serije 250 ili 500 da bi stigao Federerove brojke, dok je Nadal osvojio 92 "mala" turnira, dok Novak ima 61 titulu... Rafini i Rodžerovi fanovi ne treba da brinu, ti rekordi su njihovi!

Ipak, Srbin ima bitnijih stvari zbog kojih mora da brine! Naime, ukoliko se plasira u finale Adelejda, na kom nastupaju Vavrinka, Feliks Ože-Alijasim i mnogi drugi, Novak će imati manje od 48 sati odmora do prvog meča na Australijan openu!

Đoković na prvom Grend slemu u godini brani titulu!