Kevin Anderson
EPA-EFE/YOAN VALAT
Kevin Anderson, Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Kevin Anderson, predsednik ATP Saveta igrača, zatražio je od kolega i koleginica smeštenih u karantinu da pokažu više poštovanja prema domaćinu prvog gren slem turnira u godini i borbi Australije protiv korona virusa.

Mnogi su se prethodnih dana žalili na izigrano poverenje domaćina, na smeštaj u karantinu... Novak je probao da pomiri dve strane, pisao je domaćinima koji su ga "odjavili".

Roberto Bautista Agut i Aliz Korne su se izvinili, na neki način, za kritike.

Južnoafrikanac je od starta uz domaćine, a ne kolege.

- Svi bismo trebali da poštujemo to kroz šta je Australija prošla da bismo došlo do ove tačke. Kada se osvrnete, vidite stanovnike Melburna sa maskama na licu, kako nastavljaju život, znam da su mnogo žrtvovali. Iz perspektive igrača, nadam se da stvarno vide šta se dešava, a sa druge strane nadam se da će ljudi oprostiti igračima i da će razumeti zbog čega su to rekli.

Ponašanje tenisera zasmetalo je MMA borcu Konoru Mekgregoru, kritikovao ih je zbog toga što se žale na uslove u karantinu.

- Iznenađen sam što čujem da se oni bune. Moramo da činimo ispravne stvari, mnogo toga se dešava, svi rizikujemo. Dužnost svakoga na planeti je da uradi sve što može. Doći da se takmičite na tako prestižnom turniru i da imate dve nedelje karantina, trebalo biste to da dočekate raširenih ruku. Ja znam da bih to učinio.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: