Novak Đoković i Goran Ivanišević
Profimedia
Novak Đoković i Goran Ivanišević

Profimedia

Novak Đoković i Goran Ivanišević, Foto: Profimedia

- Turnir će se igrati na šljaci, bili smo spremni i na beton, ali su se iz Novakovog tima ipak odlucili za zemlju. Čekamo konačnu potvrdu o broju navijača koji ce nam biti dozvoljeni. Biće stadion za 9.000 ljudi koji će se montirati ove nedelje. Nadam da će nam dozvoliti pola tog kapaciteta da ipak publika vidi te najbolje igrače na svetu - rekao je Ivanišević, prenosi agencija Hina.

Ivanišević je dodao da je Đoković organizacijom turnira napravio veliku stvar za Hrvatsku i da je ovo trenutak da se Zadar pokaže u pravom svetlu.

- Ovo je svetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u odličnom svetlu, kao zemlju oslobođenu korona virusa i pozovemo turiste. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad sa ona dva Dejvis kup meča čija je organizacija bila neverovatna. Ne sumnjam da ce i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i teniseri koji dodu iz inostranstva biti veoma zadovoljni.

Učešće na turniru, koji imaju humanitarni karakter, potvrdili su Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Borna Ćorić i Marin Čilić.

- Novak je i pre imao ideju da se organizujea jedan "tur’" odnosno nekoliko egzbicionih mečeva u Beogradu, Sarajevu, Hrvatskoj. Teško je to organizovati, pogotovo sa uobičajenim rasporedom tenisera. Ova korona, koliko god je zla i nesreće donela, omogućila je i "Adria Tour". Novak me pitao kako bi se mogla uključiti Hrvatska, ja sam proverio s Hrvatskim teniskim savezom i uz njihovu pomoć odabrali smo Zadar. Novakova želja se ispunila i uz ovu ekipu koja dolazi mogu reći da ce ovo biti teniski spektakl na Balkanu - zaključio je Ivanišević.